Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
10.05.2019, 09:28

17 članova Gradskog odbora DS podnelo ostvaku

č: | fb:

Nezadovoljni radom rukovodstva i načinom na koji vodi stranku poslednjih godinu dana, 17 članova Gradskog odbora DS podnelo je ostavku, saznaju Kolubarske.rs.

 

Izvor Kolubarskih.rs navodi da u gradu "u kome nikad nije bilo gore, u gradu koji nazaduje, čije rukovodstvo ne radi ništa osim što troši budžetske pare i to da bi njima, a ne građanima, bilo bolje, demokrate se "prave mrtve", što ne bi trebalo da bude politika opozicione partije.

 

Predsednik valjevskih demokrata Slobodan Pavlović je za Kolubarske.rs potvrdio da je 17 čalnova podnelo ostavku, međutim njihov čin nije želeo da komentariše. "Sve će biti mnogo jasnije nakon večerašnjeg sastanka sa predsednikom Demokratske stranke Zoranom Lutovcem, koji dolazi u Valjevo", rekao je Pavlović.

 

Prema Statutu Demokratske stranke da bi Gradsko odbor, u kome je 41 član, bio raspušten potrebno je da više od polovine članova podnese ostavku. Izvor Kolubarskih.rs kaže da ne zna da li će se još neko povući iz Gradskog odbora, ali je "očigledno da postoji nezadovoljstvo unutar partije".  

 

S druge strane, prema nezvaničnim informacijama, nije reč o nezadovoljstvu članova Gradskog odbora DS nego je reč o pokušaju "jedne grupe demokrata da preuzme stranku od legalno izabranog rukovodstva".

 

Slobodan Pavlović je na čelo valjevskih demokrata izabran u decembru 2016. godine. Na neposrednim izborima za Pavlovića, saobraćajnog inženjera, glasalo je 167, dok je drugi kandidat Nemanja Jakovljević, diplomirani ekonomista, dobio 134 glasa.

 

Izbori u GrO DS održani su pre roka s obzirom na to da je mandat Dušku Rakiću isticao u martu 2017. godine. Tada su prevremeni izbori obrazloženi da je cilj da se pred 2017. godinu koja je izborna formira novi Gradski odbor koji bi bio dobro pripremljen i spreman za izbornu kampanju, kako bi DS u Valjevu ostvario što bolji rezultat. 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 6 sati 36 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 23 sati 31 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 6 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...