Slobodan Pavlović (foto: Đorđe Đoković)
Slobodan Pavlović (foto: Đorđe Đoković)
17.05.2019, 13:50

Predsednik valjevskog DS podneo ostavku

č: | fb:

Predsednik Gradskog odbora DS Slobodan Pavlović danas je podneo ostavku na to mesto, kao i na članstvo u Demokratskoj stranci i na mesto odbornika u Skupštini grada.

 

"Naivno sam verovao da se više nikada neće vratiti uticaj MM na Gradski odbor DS u Valjevu. Vidim da sam pogrešio. Ja ne želim da u takvim političkim uslovima dalje radim. To mi lično dostojanstvo ne dozvoljava", navodi u ostavci Pavlović.

 

On se zahvalio svim članovima DS na dosadašnjoj saradnji i poželeo im mnogo uspeha u daljem radu. "U DS postoji veliki broj divnih ljudi kojima želim sve najbolje u narednom periodu", napisao je Slobodan Pavlović u ostavci.

 

Slobodan Pavlović je za Kolubarske.rs rekao da je ostavka koju je danas podneo stranačkim organima neopoziva.

 

Izvor Kolubarskih.rs iz DS kaže da je ostavka Slobodana Pavlovića bio očekivani potez imajući u vidu da je prošle nedelje 19 članova napustilo Gradski odbor DS.

 

Oni su se na taj čin odlučili, kako su rekli, "nezadovoljni radom rukovodstva i načinom na koji vodi stranku poslednjih godinu dana". Takođe su naveli da se povlače iz Gradskog odbora zbog "kolaboracije DS sa SNS, zbog toga što pojedini iz rukovodstva gledaju svoj inters, što DS nema nikakve akcije, niti kritikuje gradsku vlast, koju čine SNS i SPS, a koja nikad gora nije bila".

 

S druge strače, članovi Gradskog odbora DS koji nisu podneli ostavke su, pak, tvrdili da "nije reč o nezadovoljstvu članova Gradskog odbora DS nego je reč o pokušaju jedne grupe demokrata da preuzme stranku od legalno izabranog rukovodstva".

 

Slobodan Pavlović je na čelo valjevskih demokrata izabran u decembru 2016. godine. Na neposrednim izborima za Pavlovića, saobraćajnog inženjera, glasalo je 167, dok je drugi kandidat Nemanja Jakovljević, diplomirani ekonomista, dobio 134 glasa.

 

Izbori u GrO DS održani su pre roka s obzirom na to da je mandat Dušku Rakiću isticao u martu 2017. godine. Tada su prevremeni izbori obrazloženi da je cilj da se pred 2017. godinu koja je izborna formira novi Gradski odbor koji bi bio dobro pripremljen i spreman za izbornu kampanju, kako bi DS u Valjevu ostvario što bolji rezultat. 

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 8 sati 36 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 15 sati 33 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 15 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara