Registracija Prijava preko FB
Slobodan Pavlović (foto: Đorđe Đoković)
Slobodan Pavlović (foto: Đorđe Đoković)
17.05.2019, 13:50

Predsednik valjevskog DS podneo ostavku

č: | fb:

Predsednik Gradskog odbora DS Slobodan Pavlović danas je podneo ostavku na to mesto, kao i na članstvo u Demokratskoj stranci i na mesto odbornika u Skupštini grada.

 

"Naivno sam verovao da se više nikada neće vratiti uticaj MM na Gradski odbor DS u Valjevu. Vidim da sam pogrešio. Ja ne želim da u takvim političkim uslovima dalje radim. To mi lično dostojanstvo ne dozvoljava", navodi u ostavci Pavlović.

 

On se zahvalio svim članovima DS na dosadašnjoj saradnji i poželeo im mnogo uspeha u daljem radu. "U DS postoji veliki broj divnih ljudi kojima želim sve najbolje u narednom periodu", napisao je Slobodan Pavlović u ostavci.

 

Slobodan Pavlović je za Kolubarske.rs rekao da je ostavka koju je danas podneo stranačkim organima neopoziva.

 

Izvor Kolubarskih.rs iz DS kaže da je ostavka Slobodana Pavlovića bio očekivani potez imajući u vidu da je prošle nedelje 19 članova napustilo Gradski odbor DS.

 

Oni su se na taj čin odlučili, kako su rekli, "nezadovoljni radom rukovodstva i načinom na koji vodi stranku poslednjih godinu dana". Takođe su naveli da se povlače iz Gradskog odbora zbog "kolaboracije DS sa SNS, zbog toga što pojedini iz rukovodstva gledaju svoj inters, što DS nema nikakve akcije, niti kritikuje gradsku vlast, koju čine SNS i SPS, a koja nikad gora nije bila".

 

S druge strače, članovi Gradskog odbora DS koji nisu podneli ostavke su, pak, tvrdili da "nije reč o nezadovoljstvu članova Gradskog odbora DS nego je reč o pokušaju jedne grupe demokrata da preuzme stranku od legalno izabranog rukovodstva".

 

Slobodan Pavlović je na čelo valjevskih demokrata izabran u decembru 2016. godine. Na neposrednim izborima za Pavlovića, saobraćajnog inženjera, glasalo je 167, dok je drugi kandidat Nemanja Jakovljević, diplomirani ekonomista, dobio 134 glasa.

 

Izbori u GrO DS održani su pre roka s obzirom na to da je mandat Dušku Rakiću isticao u martu 2017. godine. Tada su prevremeni izbori obrazloženi da je cilj da se pred 2017. godinu koja je izborna formira novi Gradski odbor koji bi bio dobro pripremljen i spreman za izbornu kampanju, kako bi DS u Valjevu ostvario što bolji rezultat. 

 

Aktuelno

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 14 sati 21 minuta

U Valjevu još 20 osoba pozitivno na koronavirus

U Valjevu je još 20 osoba pozitivno na COVID-19, tako da je ukupan broj obolelih 339, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje od 7. jula. Dr Marija Gavrilović navodi da za period od 03. do 06....  · 3 komentara

Protesti u Beogradu (foto: skrinšot)
Nezadovoljni ponovnim uvođenjem policijskog časa Pre 21 sati 2 minuta

Protesti građana ispred Skupštine Srbije

Nekoliko hiljada ljudi, nezadovoljnih odlukom o ponovnom uvođenju policijskog časa zbog borbe protiv koronavirusa, koji je najavio Aleksandar Vučić, protestovalo je sinoć ispred Skupštine Srbije u...  · 7 komentara

Vanredna situacija u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Štab za vanredne situacije Pre 1 dan 7 sati

Proglašena vanredna situacija u Valjevu

Štab za vanredne situacije grada Valjeva je danas proglasio vanrednu situaciju u našem gradu i izdao naredbu o sprovođenju mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, koje se...  · 22 komentara