Registracija Prijava preko FB
Slobodan Pavlović (foto: Đorđe Đoković)
Slobodan Pavlović (foto: Đorđe Đoković)
17.05.2019, 13:50

Predsednik valjevskog DS podneo ostavku

č: | fb:

Predsednik Gradskog odbora DS Slobodan Pavlović danas je podneo ostavku na to mesto, kao i na članstvo u Demokratskoj stranci i na mesto odbornika u Skupštini grada.

 

"Naivno sam verovao da se više nikada neće vratiti uticaj MM na Gradski odbor DS u Valjevu. Vidim da sam pogrešio. Ja ne želim da u takvim političkim uslovima dalje radim. To mi lično dostojanstvo ne dozvoljava", navodi u ostavci Pavlović.

 

On se zahvalio svim članovima DS na dosadašnjoj saradnji i poželeo im mnogo uspeha u daljem radu. "U DS postoji veliki broj divnih ljudi kojima želim sve najbolje u narednom periodu", napisao je Slobodan Pavlović u ostavci.

 

Slobodan Pavlović je za Kolubarske.rs rekao da je ostavka koju je danas podneo stranačkim organima neopoziva.

 

Izvor Kolubarskih.rs iz DS kaže da je ostavka Slobodana Pavlovića bio očekivani potez imajući u vidu da je prošle nedelje 19 članova napustilo Gradski odbor DS.

 

Oni su se na taj čin odlučili, kako su rekli, "nezadovoljni radom rukovodstva i načinom na koji vodi stranku poslednjih godinu dana". Takođe su naveli da se povlače iz Gradskog odbora zbog "kolaboracije DS sa SNS, zbog toga što pojedini iz rukovodstva gledaju svoj inters, što DS nema nikakve akcije, niti kritikuje gradsku vlast, koju čine SNS i SPS, a koja nikad gora nije bila".

 

S druge strače, članovi Gradskog odbora DS koji nisu podneli ostavke su, pak, tvrdili da "nije reč o nezadovoljstvu članova Gradskog odbora DS nego je reč o pokušaju jedne grupe demokrata da preuzme stranku od legalno izabranog rukovodstva".

 

Slobodan Pavlović je na čelo valjevskih demokrata izabran u decembru 2016. godine. Na neposrednim izborima za Pavlovića, saobraćajnog inženjera, glasalo je 167, dok je drugi kandidat Nemanja Jakovljević, diplomirani ekonomista, dobio 134 glasa.

 

Izbori u GrO DS održani su pre roka s obzirom na to da je mandat Dušku Rakiću isticao u martu 2017. godine. Tada su prevremeni izbori obrazloženi da je cilj da se pred 2017. godinu koja je izborna formira novi Gradski odbor koji bi bio dobro pripremljen i spreman za izbornu kampanju, kako bi DS u Valjevu ostvario što bolji rezultat. 

 

Aktuelno

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba Pre 4 sati 46 minuta

KO SI ti

"Ne moramo biti šusteri da bi znali koje nam cipele odgovaraju, kao što ne moramo biti ni profesionalci da bi stekli znanje o stvarima od opšteg interesa", Hegel....

Besplatni udžbenici (foto: www.mionica.rs)
Treća godina Pre 2 sati 9 minuta

Za mioničke prvake besplatni udžbenici

Mionica će i ove godine obezbediti besplatne komplete udžbenika prvacima sa teritorije ove opštine. Opština će obezbediti 79 kompleta udžbenika, dok 15 mališana dobija besplatne knjige od...

Petnica kup (foto: PK Valis)
Na “Petnica kupu” Pre 4 sati 47 minuta

Plivači Valisa ekipno najuspešniji

Plivači "Valisa" bili su najuspešniji u ekipnom plasmanu na "Petnica kupu". Najuspešniji plivač bio je Luka Janković iz plivačkog kluba "Napredak" iz Kruševca, dok je najbolja plivačica bila Tijana...