Slobodan Gvozdenović (KZN SNS) (foto: Kolubarske.rs)
Slobodan Gvozdenović (KZN SNS) (foto: Kolubarske.rs)
25.07.2019, 11:10

Gvozdenović o "glupostima jednog stručnjaka" i "nebulozama ovog odbornika"

č: | fb:

Predsednik valjevskih naprednjaka i gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović sazvao je stranačku konferenciju za novinare na kojoj je, kako je i najavio, komentarisao komentare nekih opozicionih lokalnih lidera.

 

U petominutnom obraćanju Gvozdenović je komentarisao i kritikovao izjavu dr Slobodana Ilića, koja se odnosi na neuknjiženu imovinu Valjeva, i izjave odbornika Ljubomira Radovića, a od svojih uspeha ili kao protivtežu njihovim, kako je rekao, "izrečenim glupostima i nebulozama" naveo je da je "Grad uspeo da uknjiži lokale preko puta Krušika i da nema više vagona na parkingu ispred Doma zdravlja".

 

Gvozdenović je rekao da je "svestan da nekima ne treba davati uopšte na značaju, ali da narod ne bi prihvatio gluposti jednog stručnjaka koji sedi ispod lipe i mudruje, narodu on mora objasniti neke stvari".

 

- Moramo da konstatujemo da problem takozvane neuknjižene imovine nije nastao juče, nego je nastao ko zna kad i nije samo problem ove vlasti nego i mnogih prethodnih. Čovek koji problem neuknjižene imovine sada iznosi kao manjkavost ove vlasti do pre samo nekoliko godina se nalazio na poziciji državnog sekretara Ministarstva finansija i to mu je takođe bio deo posla, da utvrdi vrednost državne imovine – smatra Gvozdenović.

 

On je podsetio da je u vreme dok je dr Slobodan Ilić bio državni sekretar u Ministarstvu finansija, i u Republici i u Valjevu, na vlasti bila upravo Demokratska stranka, ali "ništa nije preduzela da utvrdi zašto su ove brojke koje sada on iznosi takve i kako su nastale i kako da se identifikuje imovina".

 

- Pominje neke šume, pašnjake, livade... Otkud opštini šume, livade i pašnjaci? - zapitao se valjevski gradonačelnik Skobodan Gvozdenović.

 

Osim podsećanja koliko dugo traje problem neuknjižene imovine, podsećanja gde je i šta je radio dr Slobodan Ilić, predsednik valjevskih naprednjaka nije konkretno naveo šta je to netačno dr Ilić rekao i koji deo njegovog govora, "mudrovanja", zapravo "komentariše".

 

Gvozdenović je rekao da se aktuelna lokalna vlast "trudi da identifikuje što više imovine i probleme koji su nastali" i kao dokaz za taj trud neveo je samo dva primera.

 

- Ovi lokali u "Kolubari 2", preko puta kapije "Krušika", koji su zajedno sa Opštinom izgrađeni u vreme dok je još Slobodan Đukić bio direktor SIZ-a za stanovanje. Tek sad smo ih uknjižili i identifikovali tu imovinu koja je stajala više decenija, tako kako je stajala. Da li ste možda primetili da nema više vagona na parkingu ispred Doma zdravlja? Neko ga je tu postavio nelegalno na opštinskoj imovini. E sad, da li je tu neko nešto "valjao" s obzirom na to da je dugi niz godina imovina bila uzurpirana bez ikakve naknade, to ja ne znam. Ne znam ni da li je neko naplaćivao kiriju, jer je gradski parking bio uzurpiran, ali je taj problem konačno rešen – rekao je Slobodan Gvozdenović.

 

On nije precizirao kako je problem rešen, osim da "vagona više nema na parkingu ispred Doma zdravlja". Bilo je logično da, umesto što se gradonačelnik pita da li je neko "valjao i da li je neko naplaćivao kiriju", obavesti javnost da je Grad pokrenuo postupak kako bi bilo utvrđeno da li je, ko i koliko "valjao" od "vagona-kafića", da li će biti nadoknađena šteta koju je "neko" načinio Gradu, kao i da se utvrdi eventualna odgovornost.

Slobodan Gvozdenović (KZN SNS)

Slobodan Gvozdenović (KZN SNS) (Foto: Kolubarske.rs)

Lider valjevskih naprednjaka se osvrnuo i na izjave, kako reče, "odbornika ovog Radovića", koji je na sednici Skupštine i na konferenciji za novinare, "izneo neke nebuloze i tvrdio da smo mi ne samo loša vlast, već izneo i neke gluposti o velikoj korupciji navodnoj u Gradskoj upravi i gradskoj vlasti".

 

- On to radi u nedostatku argumenata. Kad je osetio da mu se tlo izmiče pod nogama taj čovek tada postaje i tužilac i sudija i egzekutor i dželat, i direktno mene optužuje da sam ubica i da zato treba da budem smnejen. Kakva li bi oni vlast bili i kakva bi on vlast bio, jer bi preuzeo ulogu tužioca, sudije, egzekutora. A ja ga pitam kako bi se on poneo da je vlast i da je nekom od nas pronađena droga, kao na primer jednom od njegovih najbližih saradnika koji nas je uredno prozivao na konferenciji za novinare tog njegovog udruženja i optuživao za razne nelegalnosti i ostale gluposti? O kakvoj se družini radi najbolje govori i to da ta družina pokušava da dođe do gradske kase, a svi koji dobro poznaju ovog gospodina što nas je prozivao na konferenciji za novinare, a i sam Radović, dobro je znao čime se on bavi - zaključio je Slobodan Gvozdenović leder valjevskih naprednjaka na stranačkoj konferenciji za novinare.

 

 

 

Aktuelno

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra Pre 7 sati 54 minuta

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 1 komentar

Smeće u Ljubostinji (foto: iRevolucija)
"Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective" Pre 7 sati 53 minuta

Očistimo Ljubostinju

U subotu, 23. septembra sa početkom u 10 časova iRevolucija u saradnji sa Lidl Srbija održaće akciju čišćenja reke Ljubostinje. iRevolucija učestvuje u projektu kompanije Lidl "Čisto iz ljubavi –...  · 3 komentara

Plakat (foto: )
Druga predstava Pre 1 dan 4 sati

"San letnje noći" na "Abro festu"

U nastavku Abro festa, u petak, 22. septembra na programu je predstava "San letnje noći" Viljema Šekspira u izvodjenju apsolvenata Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, klasa profesora Marije...