Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
28.12.2019, 08:05

Svetlana Marković novi pomoćnik gradonačelnika Valjeva

č: | fb:

Bivši šef Odseka za informisanje i protokol Valjeva Svetlana Marković, diplomirani novinar, postavljena je na mesto pomoćnika gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića, saznaju Kolubarske.rs.

 

Gradonačelnik je tako uz diplomiranog inženjera poljoprivrede Nikolu Radojičića (SPS), koji je zadužen za privredu i poljoprivredu, i diplomiranog menadžera bezbednosti Mirka Kovačevića (SNS), koji je zadužen za socijalna i humanitarna pitanja, postavio i trećeg pomoćnika koji, kako nam je rečeno, za sada nema konkretnu oblast.

 

Svetlana Marković je bila dugogodišnji član Demokratske stranke, jedno vreme i član Gradskog odbora DS, koju je, prema nezvaničnim informacijama, napustila pre nekoliko meseci, ali se nije priklonila ni jednoj od vladajućih partija.

 

Marković je bila novinar Radio Patka, da bi 2008. godine prešla u Gradsku upravu gde je bila šef Odseka za informisanje i protokol sve do maja 2017. godine kada je odlukom gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića ukinut taj Odsek, a informisanje prebačeno pod okrilje Kabineta gradonačelnika.

 

Međutim, vrlo brzo je Gradsko veće donelo odluku da se informisanje izmesti iz Kabineta i prebaci u Odeljnje za poslove organa Grada, te je Svetlana Marković nastavila da obavlja poslove informisanja.

 

Inače, Statutom grada, koji je usvojen u martu ove godine, predviđeno je da gradonačelnik može da ima tri pomoćnika koji obavljaju poslove iz pojedinih oblasti. "Pomoćnici gradonačelnika pokreću inicijative, predlažu projekte i sačinjavaju mišljenja u vezi sa pitanjima koja su od značaja za razvoj Grada u oblastima za koje su postavljeni i vrše i druge poslove po nalogu gradonačelnika", precizirano je u Statutu grada.

 

Podsećamo, 2016. godine kada je izabrna aktuelna vlasti u Valjevu, koju čini koalicija SNS i SPS, gradonačelnik Slobodan Gvozdenović se odlučio za tri pomoćnika. Bili su to Stanko Terzić (SPS), Miroslav Pimić i Saša Simić iz SNS. Terzić se na funkciji zadržao samo godinu dana do odlaska u penziju, a njega je nasledio dotadašnji član Gradskog veća Nikola Radojičić (SPS).

 

Prošle godine, bez objašnjenja, Gvozdenović je razrešio Miroslava Pimića i Sašu Simića, i dok je Pimić sa službom ostao u Gradskoj upravi, Simić se vratio na svoje "zamrznuto" radno mesto u Poreskoj upravi.

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 8 sati 38 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...