Registracija Prijava preko FB
Dimnjaci (foto: Đorđe Đoković)
Dimnjaci (foto: Đorđe Đoković)
16.01.2020, 11:05

DS: Vidljiv vazduh i nevidljive mere protiv aerozagađenja

č: | fb:

U Valjevu je sve naopako. Umesto da vazduh bude nevidljiv, a mere protiv aerozagađenja vidljive i efikasne, kod nas u Valjevu se ovih dana vazduh vidi, a mere gradskih vlasti protiv aerozagađenja su nevidljive, jer ih i nema, navodi DS u saopštenju za javnost..

 

Valjevske demokrate navode da ono što je još strašnije od toga je to što gradska vlast ni za 2020. godinu nije pripremila i podržala bilo kakve značajnije mere za smanjenje aerozagađenja. To se najbolje vidi iz izdvajanja koja su predviđena gradskim budžetom za 2020. godinu koja su nejasna i nedovoljna imajući u vidu veličinu problema koji imamo.

 

Demokrate podsećaju javnost i da je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović dugo negirao postojanje problema aerozagađenja što je poseban nivo bezobzirnosti i bahatosti, i pokazuje koliko ga zapravo zanimaju njegovi sugrađani i i njihovo zdravlje.

 

"Neverovatno je koliko gradonačelnik Slobodan Gvozdenović izgleda nezainteresovano za rešavanje ovog, ali i mnogih drugih problema kojima naš grad obiluje. Da stvar bude još gora, on se ne libi da samog sebe hvali izmišljajući nekakve epohalne rezultate gradske vlasti koje niko sem njega i njegovog stranačkog epigona Mihaila Milutinovića ne vidi. Gde su ti rezultati, gradonačelniče? Zašto Vas i predsednik Vaše rođene stranke prilikom svakog susreta sa Vama javno proziva zbog nesposobnosti?", pitaju demokrate.

 

Dalje se u saoptenju navodi da je svima već jasno da našem gradu nedostaju jasne politike na osnovu kojih se planiraju konkretne mere i aktivnosti, obezbeđuju potrebna sredstva za njihovu realizaciju i određuju jasni i precizni rokovi za završetak. Nema ih u borbi protiv aerozagađenja. Nema ih u privlačenju investicija i otvaranju novih radnih mesta. Nema ih ni u drugim oblastima.

 

Jedina konstanta u funkcionisanju gradske vlaste na čelu sa Slobodanom Gvozdenovićem, najnesposobnijim gradonačelnikom u istoriji našeg grada, jeste suludo trošenje novca građana Valjeva na besmislene proslave i manifestacije na kojima nema gostiju, nezakonito povećanje plate samom sebi i sumnjive javne nabavke.

 

"Jasno je da dok grad budu vodili naprednjaci i socijalisti predvođeni nesposobnim i bahatim Gvozdenovićem Valjevo neće imati jasne politike i konkretne rezultate. Od Gvozdenovića se više ništa ne može očekivati i tražiti, jer je njegova politička karijera očigledno gotova. Problem aerozagađenja sa kojim se Valjevo suočava je toliko veliki da bi jedan ozbiljan gradonačelnik i gradska vlast sve svoje snage morali da usmere na njegovo rešavanje. Ovaj, ali i svi drugi problemi koje naš grad ima, moraće izgleda da sačekaju vreme kada naprednjaci i socijalisti više ne budu na vlasti, jer su i jedni i drugi pokazali koliko žele i umeju da ih reše", navode valjevske demokrate.

Aktuelno

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba Pre 7 sati 12 minuta

Narode moj

"Kao što od nesposobnog i neiskusnog sudije ne možemo očekivati pravedne presude, tako se ne može očekivati da narod koji je pun zabluda  i neznanja bude, osim u retkim slučajevima, razborit i...

Aleksandar Kovačević, Gala, Nkika i Milorad Ratković (foto: Đorđe Đoković)
Bogojevljensko plivanje za Časni krst Pre 1 dan 2 sati

Pobednik Aleksandar Kovačević

Šesnaestogodišnji Aleksandar Kovačević, učenik valjevske Tehničke škole, osvojio je Časni krst na tradicionalnom "Bogojavljenskom plivanju za Časni krst", koje je održano po deseti put na brani...  · 2 komentara