Registracija Prijava preko FB
Dimnjaci (foto: Đorđe Đoković)
Dimnjaci (foto: Đorđe Đoković)
16.01.2020, 11:05

DS: Vidljiv vazduh i nevidljive mere protiv aerozagađenja

č: | fb:

U Valjevu je sve naopako. Umesto da vazduh bude nevidljiv, a mere protiv aerozagađenja vidljive i efikasne, kod nas u Valjevu se ovih dana vazduh vidi, a mere gradskih vlasti protiv aerozagađenja su nevidljive, jer ih i nema, navodi DS u saopštenju za javnost..

 

Valjevske demokrate navode da ono što je još strašnije od toga je to što gradska vlast ni za 2020. godinu nije pripremila i podržala bilo kakve značajnije mere za smanjenje aerozagađenja. To se najbolje vidi iz izdvajanja koja su predviđena gradskim budžetom za 2020. godinu koja su nejasna i nedovoljna imajući u vidu veličinu problema koji imamo.

 

Demokrate podsećaju javnost i da je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović dugo negirao postojanje problema aerozagađenja što je poseban nivo bezobzirnosti i bahatosti, i pokazuje koliko ga zapravo zanimaju njegovi sugrađani i i njihovo zdravlje.

 

"Neverovatno je koliko gradonačelnik Slobodan Gvozdenović izgleda nezainteresovano za rešavanje ovog, ali i mnogih drugih problema kojima naš grad obiluje. Da stvar bude još gora, on se ne libi da samog sebe hvali izmišljajući nekakve epohalne rezultate gradske vlasti koje niko sem njega i njegovog stranačkog epigona Mihaila Milutinovića ne vidi. Gde su ti rezultati, gradonačelniče? Zašto Vas i predsednik Vaše rođene stranke prilikom svakog susreta sa Vama javno proziva zbog nesposobnosti?", pitaju demokrate.

 

Dalje se u saoptenju navodi da je svima već jasno da našem gradu nedostaju jasne politike na osnovu kojih se planiraju konkretne mere i aktivnosti, obezbeđuju potrebna sredstva za njihovu realizaciju i određuju jasni i precizni rokovi za završetak. Nema ih u borbi protiv aerozagađenja. Nema ih u privlačenju investicija i otvaranju novih radnih mesta. Nema ih ni u drugim oblastima.

 

Jedina konstanta u funkcionisanju gradske vlaste na čelu sa Slobodanom Gvozdenovićem, najnesposobnijim gradonačelnikom u istoriji našeg grada, jeste suludo trošenje novca građana Valjeva na besmislene proslave i manifestacije na kojima nema gostiju, nezakonito povećanje plate samom sebi i sumnjive javne nabavke.

 

"Jasno je da dok grad budu vodili naprednjaci i socijalisti predvođeni nesposobnim i bahatim Gvozdenovićem Valjevo neće imati jasne politike i konkretne rezultate. Od Gvozdenovića se više ništa ne može očekivati i tražiti, jer je njegova politička karijera očigledno gotova. Problem aerozagađenja sa kojim se Valjevo suočava je toliko veliki da bi jedan ozbiljan gradonačelnik i gradska vlast sve svoje snage morali da usmere na njegovo rešavanje. Ovaj, ali i svi drugi problemi koje naš grad ima, moraće izgleda da sačekaju vreme kada naprednjaci i socijalisti više ne budu na vlasti, jer su i jedni i drugi pokazali koliko žele i umeju da ih reše", navode valjevske demokrate.

Aktuelno

Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Demokratske stranke Pre 14 sati 13 minuta

Laza ili Đole – lažna dilema valjevskih izbora

Dve bratske i još uvek vladajuće stranke građanima nude lažnu dilemu da biraju između dvojice kandidata njihovih stranaka, a sve glumeći tobožnji sukob ideja, koncepata..., kažu demokrate i...  · 10 komentara

Željko Trifunović (foto: Lokakni front Va)
Oglasna poruka Pre 16 sati 2 minuta

Mali i veliki problemi meštana Petnice

Meštani Petnice obratili su se medijima jer, kako kažu, jedino im je to preostalo da skrenu pažnju javnosti na brojne probleme sa kojima se suočavaju godinama unazad, ali i da lokalnu vlast podsete...  · 3 komentara

Grad Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Zbog epidemije i vanrednog stanja Pre 1 dan 16 sati

Naplaćeno manje poreza na imovinu

Za prvih pet meseci ove godine naplaćeno je 28 miliona dinara manje izvornih prihoda Grada. Od toga, porez na imovinu građana manji je za blizu šest miliona, a od pravnih lica za oko 10,7 miliona...

Podela paketa (foto: www.mionica.rs)
U okviru projekta Švajcarska agencija za razvoj i saradnju Pre 1 dan 12 sati

Podela humanitarnih paketa u Mionici

Predstavnici Asocijacije "Duga" i opštine Mionica su počeli sa podelom humanitarnih paketa za 65 socijalno najugroženijih porodica. U okviru projekta "Odgovor na KOVID-19 pandemiju na teritoriji...