Registracija Prijava preko FB
Dimnjaci (foto: Đorđe Đoković)
Dimnjaci (foto: Đorđe Đoković)
16.01.2020, 11:05

DS: Vidljiv vazduh i nevidljive mere protiv aerozagađenja

č: | fb:

U Valjevu je sve naopako. Umesto da vazduh bude nevidljiv, a mere protiv aerozagađenja vidljive i efikasne, kod nas u Valjevu se ovih dana vazduh vidi, a mere gradskih vlasti protiv aerozagađenja su nevidljive, jer ih i nema, navodi DS u saopštenju za javnost..

 

Valjevske demokrate navode da ono što je još strašnije od toga je to što gradska vlast ni za 2020. godinu nije pripremila i podržala bilo kakve značajnije mere za smanjenje aerozagađenja. To se najbolje vidi iz izdvajanja koja su predviđena gradskim budžetom za 2020. godinu koja su nejasna i nedovoljna imajući u vidu veličinu problema koji imamo.

 

Demokrate podsećaju javnost i da je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović dugo negirao postojanje problema aerozagađenja što je poseban nivo bezobzirnosti i bahatosti, i pokazuje koliko ga zapravo zanimaju njegovi sugrađani i i njihovo zdravlje.

 

"Neverovatno je koliko gradonačelnik Slobodan Gvozdenović izgleda nezainteresovano za rešavanje ovog, ali i mnogih drugih problema kojima naš grad obiluje. Da stvar bude još gora, on se ne libi da samog sebe hvali izmišljajući nekakve epohalne rezultate gradske vlasti koje niko sem njega i njegovog stranačkog epigona Mihaila Milutinovića ne vidi. Gde su ti rezultati, gradonačelniče? Zašto Vas i predsednik Vaše rođene stranke prilikom svakog susreta sa Vama javno proziva zbog nesposobnosti?", pitaju demokrate.

 

Dalje se u saoptenju navodi da je svima već jasno da našem gradu nedostaju jasne politike na osnovu kojih se planiraju konkretne mere i aktivnosti, obezbeđuju potrebna sredstva za njihovu realizaciju i određuju jasni i precizni rokovi za završetak. Nema ih u borbi protiv aerozagađenja. Nema ih u privlačenju investicija i otvaranju novih radnih mesta. Nema ih ni u drugim oblastima.

 

Jedina konstanta u funkcionisanju gradske vlaste na čelu sa Slobodanom Gvozdenovićem, najnesposobnijim gradonačelnikom u istoriji našeg grada, jeste suludo trošenje novca građana Valjeva na besmislene proslave i manifestacije na kojima nema gostiju, nezakonito povećanje plate samom sebi i sumnjive javne nabavke.

 

"Jasno je da dok grad budu vodili naprednjaci i socijalisti predvođeni nesposobnim i bahatim Gvozdenovićem Valjevo neće imati jasne politike i konkretne rezultate. Od Gvozdenovića se više ništa ne može očekivati i tražiti, jer je njegova politička karijera očigledno gotova. Problem aerozagađenja sa kojim se Valjevo suočava je toliko veliki da bi jedan ozbiljan gradonačelnik i gradska vlast sve svoje snage morali da usmere na njegovo rešavanje. Ovaj, ali i svi drugi problemi koje naš grad ima, moraće izgleda da sačekaju vreme kada naprednjaci i socijalisti više ne budu na vlasti, jer su i jedni i drugi pokazali koliko žele i umeju da ih reše", navode valjevske demokrate.

Aktuelno

Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 4 sati 32 minuta

U Valjevu preminule još dve osobe, novozaraženih 14

U Valjevu su od posledica koronavirusa preminule još dve osobe, u Lajkovcu još jedna. U Kolubarskom okrugu je novopozitivnih 29, od toga u Valjevu 14, hospitalizovano 76 kovid pacijenta. Testirano...  · 1 komentar

Second hand shop (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post dr Slobodan Ilić Pre 9 sati 17 minuta

Valjevo na škrgama

Ovo je priča o velikom uspehu našeg grada – nezvaničnoj liderskoj poziciji u jednom rastućem biznisu, koji je direktno povezan sa ličnom potrošnjom Valjevki i Valjevaca. Grad – lider "second hands"...

Paketi - Zato sto mislomo na vas (foto: Predrag Savić)
Shit happens Pre 6 sati 48 minuta

Great shit happens

Javljaju, poklanja Vučić vitamine penzionerima. Od svoje platice?   Ubeđen sam da mnogi penzioneri veruju kako predsednik Srpske napredne stranke (SNS) ima sva prava da raspolaže parama iz...

Putni prelaz (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Infrastruktura železnice Srbije Pre 6 sati 41 minuta

Ponovo su u funkciji uređaji na putnom prelazu Valjevo-Divci

Uređaji na putnim prelazima na barskoj pruzi između Valjeva i Divaca su ispravni i ponovo su u funkciji, saopšteno je iz Infrastruktura železnice Srbije. Uređaji su bili u kvaru od večernjih časova...