Registracija Prijava preko FB
Iverak (foto: Đorđe Đoković)
Iverak (foto: Đorđe Đoković)
17.01.2020, 10:29

Iz republičkog budžeta za Valjevo 411 miliona dinara

č: | fb:

Iz budžeta Republike Srbije za 2020. godinu za Valjevo će biti izdvojeno oko 411 miliona dinara. Sudeći prema novcu koji je u republičkom budžetu planiran za Valjevo, u ovoj godini neće biti kapitalnih investicija za naš grad koje će biti finansirane iz državne kase.

 

Najviše novca se odnosi na transferna sredstva, ove godine u valjevski budžet biće "vraćeno" oko 388 miliona dinara.

 

Iz državnog budžeta biće izdvojeno 20.665.000 dinara za JP "Kolubara", brana Stubo-Rovni, što je značajno manje novca nego porethodnih godina, recimo pre dve godine za akumulaciju je bilo opredeljneo oko 140 miliona dinara.

 

Država će sa osam miliona dinara finansirati, kako je naznačeno u Zakonu o budžetu Srbije za 2020. godinu, osnivanje i razvoj Centra za popularizaciju nauke – Valjevo.

 

Jedna od stavki u republičkom budžetu za ovu godinu je izgradnja brze saobraćajnice, deonica: Iverak-Lajkovac, a za to je opredeljeno dva miliona dinara.

 

Sudeći prema izjavi ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, nakon sastanka Radne grupe za realizaciju projekta izgradnje brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac, kome su prisustvovali i predstavnici kineske kompanije CRBC, a koji je održan sredinom novembra prošle godine, pretpostavljamo da će izgradnja ove saobraćajnice biti finansirana iz kineskog kredita, otuda je u republičkom budžetu opredeljeno samo dva miliona dinara.

 

"Očekujem da u najskorijem roku usaglasimo elemente komercijalnog ugovora, a da se paralelno radi na izradi projektno-tehničke dokumentacije, kako bi radovi započeli na proleće naredne godine", rekla je Mihajlović.

 

U budžetu Republike Srbije za 2020. godinu za izgradnju i opremanje objekata i radarskih centara Valjevo, Užice, Petrovac, Bešnjaja, Kruševac biće potrošeno 93 miliona dinara.

 

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje policije Pre 1 dan 4 sati

Uhapšen diler

Valjevska policija, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila je N. U. (25) iz Valjeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u...  · 4 komentara

Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
Iz redakcije Pre 1 dan 4 sati

Parlamentarizam ili despotizam?

Da nije bilo troje odbornika opozicije, koji su diskutovali i postavili po neko pitanje na jučerašnjoj sednici Skupštine grada, zasedanje lokalnog parlamenta bi trajalo poput sednica Gradskog veća...  · 3 komentara

Mihailo Milutinović i Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
Sednica Skupštine grada 21.02.2020

"Šta reći, a da nije dijagnoza?"

Skupština grada usvojila je rebalans budžeta i odluku o kreditnom zaduživanju za rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića. Gradonačelnik ponovo vređao odbornike opozicije i pokušao zamenom teza da...  · 17 komentara