Aleksandar Obradović (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Obradović (foto: Đorđe Đoković)
18.01.2020, 07:52

Aleksandar Obradović: rukovodstvo ne zna šta će sa mnom

č: | fb:

Vladimir Gajić, advokat uzbunjivača iz "Krušika" Аleksandra Obradovića potvrdio je za Danas da je njegov klijent i dalje suspendovan sa posla u valjevskoj vojnoj fabrici.

 

- Jošuvek nisu stavili van snage odluku o suspenziji, mada su bili dužni da, odmah i bez odlaganja čim mu je ukinut pritvor, čimmu je ukinut pritvor, rešenje o suspenziji stave van snage. Naravno, za Obradovića zakoni ne važe - kaže Gajić, napominjući da "nije siguran da Aleksandar uopšte želi da se vrati da radi u "Krušiku". 

 

Gajić ističe i da je istraga u ovom slučaju "u toku", odnosno da "tužilac vodi istragu, skuplja dokaze"...

 

Aleksandar Obradović za Danas kaže da nikakvu novu informaciju o svom statusu u Krušiku nema.

 

- Pritvor mi je ukinut 18. decembra, i bilo je dovoljno vremena da nadležni u fabrici smisle šta će sa mnom. Doduše, zbog štrajka radnika JP Pošta, odluka suda o ukidanju pritvora stigla mi je 27. decembra, i istoga dana sam je dostavio Krušiku. Prvi radni dan u ovoj godini u Krušiku je bio 13. januar i svakodnevno očekujem poštara ili neku informaciju kakva će da bude odluka o mom radnom statusu. Jedino što s tim u vezi čujem jeste da "rukovodstvo ne zna šta će sa mnom" - rekao je Obradović za Danas.

 

Uzbunjivač Aleksandar Obradović je uhapšen 18. septembra prošle godine na svom radnom mestu u Krušiku, jer je javnosti ukazao na sumnjive poslove u trgovini Krušikovim proizvodima, u kojima su, kako je navodio, učestvovale i učestvuju vodeće privatne kompanije bliske državnom vrhu, među kojima i firma GIM, koja se dovodi u vezu sa Brankom Stefanovićem, ocem ministra policije Nebojše Stefanovića.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 14 sati 24 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 17 sati 13 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.