Gradski odbor SNS (foto: Đorđe Đoković)
Gradski odbor SNS (foto: Đorđe Đoković)
29.02.2020, 07:42

Lazar Gojković prvi na odborničkoj listi SNS u Valjevu

č: | fb:

Izvršni odbor Srpske napreden stranke sastavio je izbornu listu kandidata za odbornike Skupštine grada Valjeva i danas će biti predstavljena članovima Gradskog odbora SNS na sednici koja je zakazana za 18 časova.

 

Prema nezvaničnim informacijama Kolubarskih.rs, predsednik valjevskih naprednjaka Slobodan Gvozdenović, aktuelni gradonačelnik Valjeva, neće biti prvi na listi kandidata za odbornike.

 

Kako navodi naš sagovornik, prvi na listi, a samim tim i kandidat za gradonačelnika Valjeva, biće Lazar Gojgović, tridesetšestogodišnji sportski trener, koji je diplomirao na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja. Gojković je, valjevskoj javnosti, a i šire, poznat po tome što je bio pomoćni trener Vlade Đokića, selektora mlađe košarkaške reprezentacije Srbije osvajača evropskog zlata.

 

Sagovornik Kolubarskih.rs kaže da je izborna lista kandidata za odbornike Skupštine grada, "pretrpela ozbiljne promene" u odnosu na onu od pre četiri godine, kada je lista SNS osvojila većinu u lokalnom parlamentu.

 

"Slobodan Gvozdenović, kao predsednik Gradskog odbora, dakle po funkciji ostaće na listi, kao i još nekoliko članova koji su bili odbornici u prethodnom Skupštinskom saziva. Većina onih koji su bili Gvozdenovićevi najbliži saradnici neće se naći među kandidatima za odbonrike, niti za bilo koju drugu funkciju u lokalnoj vlasti. Među bivšima su Mihailo Milutinović, aktuelni zamenik predsednika Skupštine grada, Radoica Rstić, šef odborničke grupe SNS, Milan Gajić, Viktor Mićić…", navodi sagovornik Kolubarskih.rs.

 

Podsećamo, predsednik valjevskih naprednjaka Slobodan Gvozdenović je početkom meseca sastavio izbornu listu kandidata za odbornike Skupštine grada, na kojoj je on bio prvi, i poslao je u Beograd, ali bez dogovora i saglasnosti Gradskog odbora.

 

Međutim tu listu nije prihvatio vrh stranke, što je nagovestio i Branislav Malović, potpredsednik Izvršnog odbora SNS, na sednici valjevskih naprednjaka, koja je održana sredinom februara, kada je rečeno da će Beograd odrediti listu kandidata SNS za odbornike Skupštine grada.

 

Prema saznanjima Kolubarskih.rs, izbornu listu kandidata danas će u Valjevo doneti Branislav Malović, a članovima Gradskog odbora će se predstaviti prvi na listi, kandidat za gradonačelnika, Lazar Gojković, koji nije član Srpske napredne stranke.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 23 sati 29 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 20 sati 39 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara