Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
20.03.2020, 17:36

Preminuo muškarac iz Kikinde oboleo od korona virusa

č: | fb:

Premijerka Srbije Ana Brnabić obavestila je građane Srbije da je preminuo muškarac iz Kikinde oboleo od korona virusa. On se nalazio na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine, a preminuo je pre nekoliko sati.

 

- Danas smo ušli u treću nedelju u borbi sa korona virusom. Iza nas je najtežih 24 časa. Izgubili smo prvi ljudski život, preminuo je muškarac od 59 godina iz Kikinde. Dobio je korona virus od čoveka čiji je sin bio u Milanu. U ime predsednika Aleksandra Vučića i u ime cele Srbije izražavam saučešće porodici preminulog - rekla je Brnabić. Dodala je da je preminuli imao i brojne druge zdravstvene tegobe.

 

Ona je poručila da smo od danas dobili opomenu da znamo koliko su teški izazovi pred nama. 

 

- Naši timovi se bore za život osam ljudi. Dragi građani na svima nama je odgovornost da zaštitimo sebe, najmilije i najbliže komšije i lokalnu zajednicu da izlazimo samo kada moramo i da poštujemo sve mere kako bi smo sačuvali zdravlje nacije - rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

 

U Republici Srbiji je do 18 časova registrovano ukupno 135 potvrđenih slučajeva korona virusa, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.

 

Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, 20. marta 2020. godine testirani su uzorci 40 osoba od kojih je 17 pozitivno i 23 negativno na novi korona virus.

 

Od sedamnaest potvrđenih slučajeva od poslednjeg izveštaja, njih devet je hospitalizovano, ali bez komplikacija, dobrog opšteg stanja, dok njih osam ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima.

 

Do 8 časova 20. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 585 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.

Aktuelno