Registracija Prijava preko FB
Gorenje (foto: Đorđe Đoković)
Gorenje (foto: Đorđe Đoković)
21.03.2020, 11:15

Gorenje prekinulo proizvodnju na dve nedelje

č: | fb:

Fabrika Gorenje u Valjevu neće raditi do 6. aprila zbog rastuće epidemije korona virusa, saopšteno je iz kompanije Hisense Gorenje.

 

I pored toga što se u svim fabrikama kompanijie rigorozno primenjuju stroge preventivne mere, i uprkos činjenici da postoji dovoljno zaštitne opreme, a u fabrikama dovoljno materijala za nastavak proizvodnje, rukovodstvo je odlučilo da obustavi proizvodnju na dve nedelje u svim svojim fabrikama u Evropi. 

 

Kako je naglašeno ova dodatna preventivna mera je doneta kako bi kompanija doprinela zaustavljanju epidemije i dodatno zaštitila zdravlje svih zaposlenih.

 

U saopštenju zaposlenima u valjevskom Gorenju, koje je dostavljeno juče, navodi se da će neradni dani biti nadoknađeni i to pet dana od 17. do 23 decembra 2020. godine, a preostalih pet dana radnim subotama tokom godine odnosno preraspodelom radnog vremena.

 

"Rukovodstvo kompanije i sindikat dogovorili su da će se sa proizvodnjom nastaviti 6. aprila 2020. godine, osim ukoliko vlade država u kojima se nalaze naše fabrike u međuvremenu ne donesu dodatne mere kojima se ograničava rad proizvodnje u sektoru", navodi se u saopštenju.

 

U periodu trajanja obustave proizvodnje, zaposleni čija je stručnost neophodna za funkcionisanje kompanije nastaviće sa radom kod kuće ili, ukoliko je to neophodno, u kompaniji, a kako bi se održala komunikacija i razmena neophodnih informacija, rukovodstvo kompanije i sindikat će ostati u stalnom kontaktu.

 

Nakon ponovnog pokretanja proizvodnje u fabrikama, primenjivaće se sve preventivne mere u cilju zaštite zdravlja i bezbednosti zaposlenih, a kompanija je uverena da će se sve kolege ostati odgovorne i da će se pridržavati preventivnih mera i kod kuće.

 

Aktuelno

BrankaAntić (foto: Đorđe Đoković)
Sindikat Sloga o samovolji direktora Doma zdravlja Pre 19 minuta

Umesto da zaposlene primi u stalni radni odnos, preti tužbom

Sndikati "Sloga" pozvali su direktorku Doma zdravlja u Valjevu da u radni odnos za stalno primi sve koji ispunjavaju uslove na osnovu naredbe Ministarstva zdravlja, ali i da se izvini uredništvu...

Saobraćajka u Popučkama (foto: Kolubarske.rs)
U selu Popučke Pre 19 sati 40 minuta

Dve osobe poginule u direktnom sudaru vozila

Dve osobe su poginule, a jedna je povređena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 9 časova na magistralnom putu Valjevo – Beograd u selu Popučke.

Zdravstveni radnici kovid ambulante (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 21 sati 28 minuta

Heroji imaju ime, ako su heroji...

Danima slušamo kako su medicinski radnici koji su se borili sa epidemijom, "naši heroji". Što je sasvim u redu, pod uslovom da su više heroji, nego naši. Ili da bi ih herojima smatrali i drugde,...  · 5 komentara