Valjevo uoči najdužih policijskih 60 časova (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo uoči najdužih policijskih 60 časova (foto: Đorđe Đoković)
15.04.2020, 08:57

Redari uvode red u redove ispred banaka, apoteka, trgovona

č: | fb:

Štab za vanredne situacije grada Valjeva je pre dva dana naložio Gradskoj upravi da organizuje rad lica koja će ispred banaka, pošte, trgovina i drugih javnih ustanova, gde se okuplja veći broj ljudi, pomagati građanima i upozoravati na primen mera lične  zaštite.

 

U skladu sa tim nalogom od ovog jutra tamo gde su redovi nalaze se redari Gradske uprave Valjevo. Njihov zadatak je da pomažu građanima i da upozoravaju na primenu mera lične i uzajamne zaštite i dele zaštitnu opremu onima koji nemaju.

 

Kako je saopšteno iz Kabineta gradonačelnika, u tu svrhu nabavljeno je 100 fluorescentnih prsluka na kojima odštampan grb grada Valjeva i međunarodni simbol civilne zaštite.

 

"Apelujemo na sve građane da, prilikom čekanja u redovima, drže distancu od dva metra, jer stajanjem preblizu drugih ljudi ili guranjem, neće ući ranije u objekte koji primaju propisan broj korisnika, a rizikuju da se zaraze opasnim virusom. Takođe je važno da prilikom izlaska na ulicu i ulaska u objekte imaju adekvatnu zaštitu, maske i rukavice, ili bilo kakvu zaštitu usta i nosa, kao i da redovno peru i dezinfikuju ruke sapunom, alkoholom ili antibakterijskim gelovima", saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika.

 

Aktuelno