Zavod za javno zdravlje (foto: Kolubarske.rs)
Zavod za javno zdravlje (foto: Kolubarske.rs)
16.04.2020, 12:08

Pismo dr Gavrilović je odgovor na pritužbe

č: | fb:

Direktorka Zavoda za javno zdravlje dr Marija Gavrilović potvrdila je za Kolubarske.rs da je poslala dopis premijerki Srbije Ani Brnabić i ministru zdravlja dr Zlatiboru Lončaru.

 

Ona naglašava da je pismo bilo odgovor na primedbe i ocene, koje su iz Valjeva upućene Ministarstvu zdravlja, a u kojima je navedeno da bi Zavod za javno zdravlje trebalo da se uključi u rad Štaba za vanredne situacije grada Valjeva, uz napomenu da je do pre neki dan većina zaposlenih bila u izolaciji.

 

"Mene su pozvali iz Ministarstva zdravlja da provere da li su tačni ti navodi koji su stigli do njih i da saznaju zbog čega nisam prihvatila da budem rukovodilac Stručno-operativnog tima za zaštitu i spasavanje od epidemija (SOT). Tako da je moje pismo zapravo odgovor na ta pitanja", objasnila je dr Marija Gavrilović.

 

Ona nije želela da iznosi više detalja u vezi navoda iz njenog dopisa državnim zvaničnicima, a koji se odnose na to da se nije slagala sa načinom vođenja Štaba za vanredne situacije grada. Naglašava da nikoga ne optužuje unapred, ali dodaje da ne želi da bude odgovorna za aktivnosti u koje nema uvid.

 

Direktorka ZZJZ dr Marija Gavrilović je u pismu koje je uputila premijerki i ministru navela "da od početka pandemije Zavod za javno zdravlje Valjevo maksimalno odgovorno izvršava sve svoje zadatke na rešavanju epidemiološke situacije u Valjevu i Kolubarskom okrugu. Svakodnevno, i iz izolacije od 23. marta do 5. aprila, zaposleni ZZJZ radili su epidemiološko istraživanje i svakodnevno izveštavali sve nadležne institucije". 

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 5 sati 14 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...