Zabranjen odlazak na Gradac (foto: Đorđe Đoković)
Zabranjen odlazak na Gradac (foto: Đorđe Đoković)
16.04.2020, 19:44

Zabranjen odlazak na Gradac i u parkove

č: | fb:

Odlukom Štaba za vanredne situacije Valjeva zabranjuje se saobraćaj za pešake, motorna vozila i bicikle u dolini reke Gradac za vreme trajanja vanrednog stanja, izuzev licima čija je to adresa stanovanja. Zabrana se odnosi na uzvodni deo reke Gradac, iznad betonske brane.

 

"Kako je primećeno okupljanje građana u nedozvoljenom broju u dolini reke Gradac, koje direktno ugrožava rezultate do sada donetih mera zaštite, donosi se nova mera zabrane", saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika nakon sednice Štaba.

 

Takođe, odlučeno je da budu zatvoreni parkovi u gradu. Zaštitinim trakama biće zatvorene sve javne površine i parkovi, koji su od početka zatvoreni za korišćenje, ali, kako se navodi, ova dodatna mera je doneta  zbog građana koji se zadržavaju na ovim mestima. "Zatvorene parkove i javne površine redovno će obilaziti pripadnici policije i inspekcijskih službi, kako bi upozoravali građane da nije dozvoljeno okupljanje i zadržavanje", piše u saopštenju.

 

Na danšanjoj sednici Štaba za vanredne situacije doneta je odluka da se za troškove sahrane lica sa teritorije Valjeva, koja su preminula od posledica bolesti COVID-19. izdvoji  60.000 dinara. Troškovi preuzimanja, prevoza, pogrebne opreme i sahranjivanja preminulog isplatiće se iz budžeta Grada na osnovu priloženih računa.

Aktuelno