Valjevo, policijski čas (april 2020.) (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo, policijski čas (april 2020.) (foto: Đorđe Đoković)
23.04.2020, 09:50

Broj zaraženih na sajtu Covid19 razlikuje se od podatka gradskog štaba

č: | fb:

Podaci o broju zaraženih novim koronavirusom u Valjevu koji se obajvljuju na sajtu COVOD19.rs razlikuju se u odnosu na one koje saopštava Štab za vanredne situacije Valjeva, što zbunjuje građane, ali otvara i sumju uz pitanje koji podatak je tačan?

 

Tako je juče na COVID sajtu objavljeno da su u Valjevu 164 osobe pozitivne na novi koronavirs, dok je prema podacima valjevskog Zavoda za javno zdravlje taj broj manji za sedam, tako da je zvanično objavljeno da je u Valjevu 157 obolelih od COVID-19.

 

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar je juče na konferenciji za novinarem odgovarajući na novinarsko pitanje o različutim podacima, rekao da nema razlike u podacima o epidemiji koronavirusa koje saopštava Krizni štab Vlade Srbije i onih koje objavljuju lokalni krizni štabovi. On je dodao da se jedino razlikuje vreme objavljivanja tih podataka.

 

Lončar je objasnio da lokalni štabovi ranije ažuriraju podatke i da ih objavljuju pre nego što ih ažurira Krizni štab Vlade Srbije, koji podatke objavljuje u 15 sati.

 

"Nema nikakvog razmimoilaženja, radi se o apsolutno istim podacima. Skrenuo bih pažnju da sačekamo da se spoje podaci, lokalni štabovi ih dobiju uveče, u toku noći ili ujutro i objavljuju ranije, a mi sačekamo da izađu svi podaci da ih objedinimo. Samo je u tome razlika", tvrdi ministar Zlatibor Lončar.

Aktuelno