Registracija Prijava preko FB
Aleksandar Obradović (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Obradović (foto: Đorđe Đoković)
19.05.2020, 08:25

Aleksandar Obradović i dalje pod suspenzijom, a istraga "zamrznuta"

č: | fb:

Krivično-pravni status uzbunjivača iz HK Krušik iz Valjeva Aleksandra Obradovića ne menja se već osam meseci od puštanja iz pritvora u beogradskom Centralnom zatovru, objavio je Danas. Obradović je i dalje pod suspenzijom na poslu u fabrici Krušik.

 

Aleksandar Obradović je po oslobađanju bio u tromesečnom kućnom pritovoru, koji mu je, rešenjem beogradskog Višeg suda, ukinut 18. decembra prošle godine, ali na svoje radno mesto u Krušiku nije vraćen, već je i dalje pod suspenzijom.

 

Krivična istraga koja se protiv Obradovića vodi od 20. septembra i posle koje tužilac treba da odluči da li će da podigne optužnicu ili da je odbaci, i dalje traje i na neki način je zamrznuta zbog vanrednog stanja, rekao je za "Danas" advokat Vladimir Gajić, koji zastupa Obradovića.

 

On je naveo da se od sredine marta do danas ništa u vezi sa tim postupkom nije dogodilo.

 

"Ne verujem da će u tom smislu bilo kakave promene biti ni u vreme predizborne kampanje, jer bi vlast, najverovatnije, najviše želela da se čitav slučaj zaboravi", rekao je Gajić.

 

Dodaje da smatra da Obradović nije zaboravljen, ali je, kaže, svom klijentu odavno rekao da će mediji, već po ukidanju pritvora, da budu mnogo manje zainteresovani.

 

"Evo, vi ste prvi koji se interesuju za taj slučaj u poslednja tri meseca. Afera Krušik je, međutim, veliki problem ovog režima, i o njoj su, pored domaćih, pisali i mnogi veliki inostrani mediji, među kojima nemački Špigel i francuski Figaro. S druge strane, afera Krušik nije samo ono što se već zna, biće tu još interesantnih stvari, samo je još rano da se o tome javno govori", rekao je za "Danas" Vladimir Gajić. 

 

Aleksandar Obradović je osumnjičen za odavanje poslovne tajne, iako ni jedan dokument koji je dostavio medijima, nema oznaku tajnosti. On je otkrio da je otac ministra policije Branko Stefanović bio povezan sa firmom GIM koja je po povlašćenim cenama kupovala oružje od valjevskog Krušika.

 

Aktuelno

Zahvalnica vrtića herojima (foto: Đorđe Đoković)
U vreme pandemije Pre 22 sati 47 minuta

Valjevski vrtići se zahvalili "našim herojima"

Zaposleni i mališani u Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica" zahvalili su se svim, kako su ih nazvali, "našim herojima" koji su svojim radom doprineli suzbijanju širenja koronavirusa i ponovnom...

Izbori 2020 (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: Korisnik)
GIK proglasio Pre 18 sati 3 minuta

Peta lista GG Lokalni front Va-Slobodni ljudi

"Grupa građana Lokalni front Va – Slobodni ljudi" naziv je liste sa 20 kandidata za odbornike u lokalnom parlamentu. To je peta izborna lista kandidata za loklna izbore koji će biri održani 21. juna.  · 12 komentara