Aleksandar Vučić (Divčibare 2019.) (foto: Đorđe Đokovć)
Aleksandar Vučić (Divčibare 2019.) (foto: Đorđe Đokovć)
16.06.2020, 16:16

Vučić u Nepričavi obilazi početak radova Lajkovac-Iverak

č: | fb:

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obići će usredu 17. juna u podne kod petlje Lajkovac početak radova na izgradnji saobraćajnice Lajkovac–Iverak, objavljeno je na sajtu Predsednik Srbije. Nakon obilaska radova predviđeno je obraćanje.

 

Komercijalni ugovor vredan 158 miliona evra o projektovanju i izgradnji brze saobraćajnice od Iverka do Lajkovca i reguluaciji reke Kolubare potpisan je 10. juna u Beogradu čime je načinjen prvi konkretan korak u realizaciji projekta izgradnje saobraćajnice koja će Valjevo povezati sa auto-putem "Miloš Veliki".

 

Prema objavi na sajtu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ukupna dužina deonice je 18,3 kilometra, na trasi će se nalaziti 25 objekata, 2,5 kilometra mostova i jedna petlja. Finansijer projekta je Vlada Republike Srbije, investitor "Putevi Srbije", a radove će izvoditi kineska kompanija "Čajna Šandong", u skladu sa državnim sporazumom Srbije i Narodne Rebublike Kine.

 

Izgradnja ove saobraćajnice najavljivana je nekoliko puta, obećavale su mnoge vlasti, a poslednji put građanima je obećan početak radova pred parlamentarne i lokalne izbore 2016. godine.

Aktuelno