Registracija Prijava preko FB
Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
18.07.2020, 10:59

I posle Konrada – Konrad

č: | fb:

Saopštenje za javnost valjevske demokrate su otpočele rečenicom: Drugi gradovi u Srbiji imaju "samo" koronu, a mi imamo i koronu i "Konrada", često se može čuti u Valjevu.

 

U nastavku demokrate navode da korona traje nekoliko meseci, a "Konrad" četiri godine. Kako stvari stoje, korona će nekako i proći, ali se od "Konrada" nećemo tako lako oprostiti. I taj "Konrad" nije samo još uvek aktuelni nesposobni i bahati gradonačelnik Slobodan Gvozdenović. To je ceo jedan sistem nesposobne vlasti koji je u Valjevu tokom pandemije sam sebi nadenuo to podsmešljivo lapsus ime.

 

Za protekle četiri godine videli smo da "Konrad" vlast ne ume da asfaltira ulice, dovede bar jednog investitora, realizuje bar jedan projekat bez skandala i sumnjivih radnji, troši narodni novac na zakonit i smislen način... Vređala je i nipodaštavala ta vlast sve koji bi se usudili da postave bilo kakvo pitanje o njenim nepočinstvima, a bila snishodljiva i neprimetna pri susretima sa svojim stranačkim pretpostavljenima. Onda je došla pandemija korona virusa i stvari su postale još gore, iako se činilo da nije moguće gore i besmislenije voditi jedan grad.

 

Kako je na čelu grada jedan lekar, očekivalo se da će se bar u situaciji zdravstvene opasnosti bolje snaći, ali se pokazalo da je nesposoban čovek samo nesposoban čovek, pa makar bio i lekar. Ni drugi oko njega se nisu pokazali ništa bolje, tako da se o našem gradu u medijima govorilo kao o "srpskom Vuhanu". Donosile su se i još uvek donose nelogične odluke za koje se ne zna da li su "preporuke" ili "naredbe". Novac prikupljen od donacija valjevskih privrednika se trošio suprotno nameni koju su odredili sami darodavci.

 

Logično je bilo očekivati i da će u takvoj situaciji vladajuća stranka požuriti da se nakon lažnih izbora (na kojima je i u Valjevu glasalo manje od 50  postobirača) što pre otarasi ljudi kojih se i u kampanji poprilično stidela i formira novu vlast. Međutim, pokazalo se da je naprednjacima politička kombinatorika daleko važnija od sudbine jednog grada. Čeka se valjda odluka da li će, u nedostatku prave opozicije u republičkom i lokalnim parlamentima, SPS morati da se žrtvuje za Vučićevu vlast i glumi nekakvu opoziciju. Navikli da budu na državnoj kasi i narodnoj grbači, oni bi da tu i ostanu i sada i čine sve kako bi svojim dosadašnjim koalicionim partnerima pokazali doživotnu vernost. U tom igrokazu naročito je tragikomična uloga Ivice Dačića koji se iz petnih žila trudi da dokaže da je veći naprednjak i od samog Aleksandra Vučića.

 

U slučaju Valjeva to znači nastavak agonije koju čak ni "Egzit iz Jovanje" koji je "Konrad" vlast suludo dozvolila u sred pandemije nije mogao da učini podnošljivijom. Neko na Ubu ili u Beogradu očigledno ne haje za naš grad ili možda samo zna da će i oni koji dolaze posle ovog "Konrada" biti ništa drugo nego novi "Konrad", pa im se valjda zato i ne žuri. I posle "Konrada" – "Konrad".

Aktuelno

Bazar za Lanu (foto: Milovan Milovanović)
Ujedinjeni u plemenitosti Pre 7 sati 21 minuta

Računajte na ubske male humanitarce

Na prodajnom bazaru za pomoć Lani Jovanović za svega četiri sata prikupljeno čak 388.700 dinara. Posebno raduje činjenica da su pored odraslih, doprinos i podršku ovom događaju pružili i najmlađi,...

Kovid ambulanta (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 10 sati 8 minuta

Još dve osobe preminule od korone u Valjevu

U Valjevu su od posledica koronavirusa preminule još dve, a u Mionici još jedna osoba, U Kolubarskom okrugu od početka pandemije je 55 preminulih. U Valjevu je još četvoro novozaraženih, prema...