Registracija Prijava preko FB
Izgradnja pešačkog mosta (foto: DjordjeDjokovic)
Izgradnja pešačkog mosta (foto: DjordjeDjokovic)
04.08.2020, 09:30

Novi pešački most na Kolubari

č: | fb:

Na mestu nekadašnjeg čeličnog pešačkog mosta, koji je u majskim poplavama 2014. godine odnela Kolubara, biće izgrađen betonski most, od "Austroterma" do ulaza u Limsku ulicu.  

 

Radove na izgradnji ovog mosta, koji je najkraća pešačka veza naselja sa leve strane Kolubare do gradskog groblja i Petnice, finansira Kancelarija za za upravljanje javnim ulaganjima sa 30 miliona dinara, a posao na tenderu je dobilo valjevsko Građevinsko preduzeće "Kompresor ing" za oko 25,9 miliona dinara bez PDV-a, sa rokom za završetak radova od 120 dana.

 

Izvođač radova je krajem maja započeo gradnju, iskopani su temelji, postavljene armatura, ali je u junu nakon obilnih padavina nabujala Kolubara odnela materijal i zatrpala započet iskop. Radovi su zato krenuli skoro od početka, ali i pored toga izvođač radova navodi da će izgradnja mosta biti završena u ugovorenom roku, do kraja septembra.

 

Izgradnja pešačkog mosta

Izgradnja pešačkog mosta (Foto: Đorđe Đoković)

Novi most će biti neznatno viši od prethodnog, širok tri metra, dužine 61 metar, a pored pešačke imaće staze za invalide sa rampama.

 

Aktuelno

Bazar za Lanu (foto: Milovan Milovanović)
Ujedinjeni u plemenitosti Pre 11 sati 15 minuta

Računajte na ubske male humanitarce

Na prodajnom bazaru za pomoć Lani Jovanović za svega četiri sata prikupljeno čak 388.700 dinara. Posebno raduje činjenica da su pored odraslih, doprinos i podršku ovom događaju pružili i najmlađi,...

Kovid ambulanta (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 14 sati 2 minuta

Još dve osobe preminule od korone u Valjevu

U Valjevu su od posledica koronavirusa preminule još dve, a u Mionici još jedna osoba, U Kolubarskom okrugu od početka pandemije je 55 preminulih. U Valjevu je još četvoro novozaraženih, prema...  · 1 komentar