Mihailo MIlutinović (foto: Đorđe Đoković)
Mihailo MIlutinović (foto: Đorđe Đoković)
26.08.2014, 09:46

Marifetluci i neznanje gradskog rukovodstva

č: | fb:

Odluke Skupštine grada umesto predsednika potpisuje zamenik, u odluci o rebalansu budžeta upisani su pogrešni iznosi i godina, načelnica traži ispravku, stručna aradnica odgovara da nema potrebe, samo jedan sudski spor koji je Grad izgubio građane košta sedam miliona dinara. Ovo su samo neki propusti i greške o kojima govori šef pravnog tima SNS Mihailo Milutinović. On tvrdi da je u Gradskoj upravi na delu bezvlašće, neznanje i javašluk.

„Naš grad je u agoniji. Rukovodstvo je dezorjentisano, dezintegrisano i njihovom neznanju nema kraja. Umesto da ispravljaju greške rukovodstvo pravi nove”, kaže Milutinović.

-Odluku o prvom rebalansu budžeta Valjeva koju su  usvojili odbornici Skupštine grada na sednici 4. jula nije potpisala predsednica parlamenta Slavica Pantelić Cupać, nego je to učinio potpredsednik Skupštine Jovan Lukić. Gradsko rukovodstvo je 22. jula obavešteno o presudi Upravnog suda po kojoj je predsednik Skupštine dr Mihailo Jokić, a odluku o rebalansu budžeta potpredsednik Skupštine Lukić je potpisao 31. jula. To što odluku nije potpisala Cupać Pantelić je priznanje da ona nije legalni predsednik, ali ostaje nejasno zašto odluku nije potpisao dr Jokić, jer se na funkciju vratiuo devet dana pre potpisivanja odluke o rebalansu budžeta, nego je to učinio zamenik predsednika – pita Milutinović.

On dalje govori o još jednom slučaju neznanja i bezvlašća. U odluci o prvom rebalansu budžeta za 2014. godinu načinjena je greška tako što je na jednoj od pozicija budžeta umesto iznosa od 1.030.659.607 upisana cifra  903.218.399 dinara. Takođe, u odluci je naznačeno da je reč o budžetu  za 2013. a ne 2014. godinu. Milutinović skreće pažnju da je načelnica Gradske uprave Jelica Stojanović u dopisu od 9. jula tražila da se isprave greške načinjene u predlogu odluke o rebalansu budžeta za 2014. godinu, a odnose se na netačno unet iznos smanjen za 127 miliona dinara i pogrešno upisanu godinu. Međutim,  jedan stručni saradnik Gradske uprave u odgovoru na zahtev načelnice da se isprave greške navodi  da nema potrebe jer „ ispravke nemaju uticaja na usvojen obim budžeta i usvojene aproprijacije“. Milutinović postavlja pitanje „kako je moguće da samostalni stručni saradnik bude iznad načelnice Gradske uprave“?

Ispravka odluke

Ispravka odluke

Po tvrdnji Mihaila Milutinovića gradski budžet je oštetio je i gradonačelnik Stanko Terzić. „U izveštaji državnog revizora za 2011. godinu napisano je da je tadašnje rukovodstvo, Terzić je bio zamenik gradonačelnika, upisalo sebi po 30 radnih sati, koje nisu realizovali što je falsifikat”, objašnjava funkcioner SNS.

On navodi još jednu grešku gradonačelnika Terzića koja građane košta sedam miliona dinara.

- Posle izgubljenog prvostepenog spora sa građevinskom firmom koja je bila izvođač radova na transfer stanici, koje Grad nije platio, građevinska firma ponudila je gradskom rukovodstvu da se odrekne sudskih troškova i kamate i da im se samo isplati novac za izvršene radove. Gradonačelnik na to nije pristao, tako da će iz budžeta biti izdvojeno sedam miliona dinara za sudske troškove i kamatu. I to nije jedini spor koji je izgubio Grad- tvrdi Mihailo Milutinović.

 

 

Aktuelno

Tešnjarske večeri (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 6.08.2022

"Mi, Valjevci!". Koji, šta, kako?

Lokalpatriotizam nije nužno provincijalizam, nego normalan izraz interesovanja (ne mora "ljubavi", to je nešto više), za svoju užu sredinu. Da li je čovek u njoj slučajno (tu se našao možda zbog...  · 18 komentara

Podzida uz kuću (foto: Kolubarske.rs)
Problemi vlasnika kuća pored budućeg Gerontološkog centra 5.08.2022

Podzida visoka preko tri metra "tik uz kuće"

"Očajni smo. Zazidali su nas! Po kom zakonu je dozvoljeno da se betonske podzide dižu na samo nekoliko metara od kuća u kojima žive ljudi", pitaju vlasnici objekata čiji se placevi graniče sa...  · 19 komentara

SNS u Novi Sad (foto: Kolubarske.rs)
Na obeležavanje godišnjice "Oluje" 4.08.2022

Valjevski naprednjaci otputovali u Novi Sad

Valjevski naprednjaci organizovano otputovali u Novi Sad na obeležavanju Dana sećanja na stradale i prognane u oružanoj akciji "Oluja". Zbog odlaska u Novi Sad gradonačelnik Valjeva neće otvoriti...  · 19 komentara