Kolubara  (foto: Đorđe Đoković)
Zaštita zdravlja 20.05.2014

Važne su mere zaštite!

Zavod za javno zdravlje Valjevo objavio je preporuke za postupanje stanovništva u toku poplava i nakon povlačenja vode iz poplavljenog područja. Evo saveta koji će vam pomoći da zaštitite zdravlje...

Glasanje (foto: Đorđe Đoković)
Sednica Skupštine grada 20.05.2014

Odborničko utrkivanje u nevreme

Na današnjoj sednici Skupštine grada samo o poplavama. Odbornici se odrekli se dnevnica od 5.000 dinara kao vid pomoći postradalima i ugroženima u nezapamćenim poplavama.

Ub pod vodom (foto: Stefan Teodosić)
Sledi sanacija 19.05.2014

Situacija na Ubu bila je kataklizmična

„Situacija na Ubu bila je kataklizmična“, ovim rečima je Darko Glišić opisao trenutak kada je poplavljeno to mesto i dramu spasavanja ljudi koja je trajala četrdeset sati. Voda se povukla, sada je...

Letnja pozornica (foto: Đorđe Đoković)
Sledi sanacija 19.05.2014

Najgore je prošlo. Vratio se život

Najgore je prošlo, sada se otklanjaju posledice katastrofalnih poplava, i taj posao sanacije, obnavljanja infrastrukture i oštećenih objekata potrajaće mesecima, ali i godinama.

Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
Podrška srednjoškolaca 19.05.2014

Bar u nevolji smo složni

Nakon prvih apela za prikupljanje humanitarne pomoći za stanovnike sa poplavljenih područja u akciju su se uključili i valjevski srednjoškolci.

Mihailo Milutinović (foto: Đorđe Đoković)
Naprednjaci poručuju 19.05.2014

Vlast politizuje

Zakazivanjem sutrašnje sednice Gradske skupštine aktuelna valjevska vlast politizuje zajedničku nesreću svih nas u Srbiji.

Rebelj (foto: Miodrag Vujić / Direkcija za urbanizam)
Posledice poplava 18.05.2014

Šteta od poplava oko 10 miliona evra

Šteta od poplava u Valjevu procenjuje se na oko 10 miliona evra. Vraćanje Kolubare u pređašnje stanje koštaće oko tri miliona evra.U dnosu na druge gradove Valjevo je pretrpelo manju štetu iako se...

Radovan Beli MArković (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo 18.05.2014

Umesto uvodnika

Ostajući u starovremskom svom budžaku Radovan Beli Marković poručuje – internet novine Kolubarske, dugog veka neka budu!

Ub pod vodom (foto: Stefan Teodosić)
Poplave 18.05.2014

Poplave razorile i Kolubarski okrug

Ona narodna da su „Đurđevske kiše blagodet“ ovoga puta pretvorila se u suštu suprotnost. Majske padavine od preko 100 litara po kavdratnom metru za kratko vreme donele su nezapamćene poplave.