Dejan Davidović

U poslu koji je uvek drugačiji.

 • Plato ispred Centra za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
  Istorijat i značaj vašara · 20.11.2016

  Valjevo je među prvim gradovima u kome je ustanovljen panađur

  Od prvog pomena imena 1393. godine Valjevo se razvijalo kraj korita Kolubare, a varoš se širila sa tešnjarske kaldrme. U 19. veku osim od poljoprivrede stanovnici Valjeva bavili su se trgovinom i zanatstvom.

 • Pas Aki (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog brojnih žalbi građana · 12.10.2016

  Komunalci u akciji kontrole pasa bez povoca i korpe

  Komunalna inspeksija, u saradnji sa komunalnom policijom, počela je kontrolu vlasničkih pasa na teritoriji Valjeva. Razlog za to je, kako kažu, sve veći broj prijava građana, koje se odnose na vlasnike koji svoje ljubimce, prilikom izvođenja u šetnju, ne drže na povocu ili im nisu stavili zaštitnu korpu.

 • Radovi u Dušanovoj ulici (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Od duplih traka do Ulice Selimira Đorđevića · 11.10.2016

  Dušanova će biti rekonstruisana do polovine novembra

  U zavisnosti od vremenskih uslova i tempa izvođenja radova, do polovine novembra trebalo bi da bude rekonstruisan deo Dušanove ulice na potezu od raskrsnice sa Ulicom vladike Nikolaja do Ulice Selimira Đorđevića u dužini od 320 metara, najavljuju iz Gradske direkcije.

 • Kamera iz pravca Šapca (foto: Kolubarske.rs)
  Iz pravca Beograda, Loznice i Šapca · 10.10.2016

  Uskoro još tri kamere snimaće prekršaje

  Na tri lokacije u Valjevu do kraja oktobra biće puštene u rad kamere koje automatski beleže saobraćajne prekršaje, najavljuju u Policijskoj upravi Valjevo.

 • Sela valjevskog kraja (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Bolest goveda i ovaca · 8.10.2016

  „Plavi jezik“ uzima danak u Kolubarskim selima

  Bolest goveda i ovaca "plavi jezik" širi se Kolubarskim selima. Nakon što je, pre desetak dana, zbog pojave ove virusne bolesti osečansko selo Dragodol proglašeno zaraženim, kada je u jednom domaćinstvu potvrđeno prisustvo ovog virusa, u međuvremenu otkriven je u još nekoliko poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji Kolubarskog okruga.