Registracija Prijava preko FB

Tema: Aerozagađenje

 • Aerozagađenje (foto: DjordjeDjokovic)
  Saopštenje "Lokalni odgovor"

  U Valjevu od početka godine 44 “zagađena” dana

  Od početka godine u Valjevu je zabeleženo 44 dana sa prekoračenjem graničnih vrednosti suspednovanih PM10 čestica u vazduhu, navodi se u saopštenju organizacije "Lokalni odgovor. Najviše prekoračenje graničnih vrednosti PM10 čestica dostignuto je u utorak i sredu (16. i 17. februar)

 • Jako zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
  Valjevo opet jako zagađeno

  Pravo na čist vazduh

  Pre dve godine Skupština grada je usvojila 17 mera za rešenje problema aerozagađenja. Da li je bar jedna realizovana? Da li su izgradnja gondole u Beogardu ili nacionalnog stadiona preči od čistog vazduha?

 • Zagađen vazduh u Valjevu (foto: DjordjeDjokovic)
  Aerozagađenje

  Lokalni odgovor: Neprecizan mesečni izveštaj o kvalitetu vazduha u Valjevu

  Na sajtu Valjeva objavljen je mesečni izveštaj o kvalitetu vazduha za novembar. Povodom tog izveštaja saopštenjem za javnost oglasila se organizacija Lokalni odgovor, koja je iznela nekoliko primedbi.

 • Jako zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
  Na sajtu Grada

  Podaci o aerozagađenju “sa vremenskom distancom od dva dana”

  Podaci da je 24. decembra vazduh u Valjevu bio "opasan po zdravlje" nisu objavljeni na sajtu Grada. Poslednji podaci su od 23. decembra. "Rezultat merenja objavljuje sa vremenskom distancom od dva dana", objašnjeno je.

 • Vazduh u Valjevu opasan (foto: DjordjeDjokovic)
  Kao nikada do sada

  Vazduh u Valjevu "opasan po zdravlje"

  Valjevo je danas bio najzagađeniji grad u Srbiji. Koncentracija PM2.5 čestica je bila čak 329 mikrograma po metru kubnom, dok je koncentracija PM10 čestica iznosila 349 mikrograma po metru kubnom. U 17 časova indeks kvaliteta vazduha bio je 415 ili opasan.

 • Jako zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
  Opasan po zdravlje

  Vazduh u Valjevu jako zagađen

  Valjevo je juče bilo među četiri grada u Srbiji u kojima je, prema podacima zvanične državne Agencije za zaštitu životne sredine, vazduh bio jako zagađen. Prema AirVizual, vazduh u Valjevu sinoć je bio "opasan po zdravlje".

 • Valjevo u dimu (3.12. 2020.) (foto: Đorđe Đoković)
  Prekomerno zagađen grad

  Život sa ukusom čađi

  Valjevo je danas, sudeći po količini čađi, prekomerno zagađen grad. Teško ili, kako građani rekoše, preteško se diše. I pored obaveze da svakodnevno dostavlja podatke o kvalitetu vazduha, o eventualnom prekoračenju, Institit Vatrogas iz Novog Sada to ne čini.

 • Valjevo u dimu, smogu... 12.01.2017. (foto: Đorđe Đoković)
  Još uvek nije potpisan ugovor niti su definisani tehnički uslovi

  Kvalitet vazduha u Valjevu niko ne meri

  Kvalitet vazduha u Valjevu niko ne meri jer Gradska uprava još uvek nije potpisala ugovor sa Institutom Vatrogas iz Novog Sada koji je dobio posao merenja zagađenja vazduha. Predstavnici Instituta tek danas će doći u Valjevo da obiđu i fotografišu merna mesta na koja tek treba da postave svoje uređaje.

 • Aerozagađenje (foto: Đorđe Đoković)
  Treća kategorija kvaliteta vazduha

  Vazduh u Valjevu opasan, a za šest meseci ni dinar za smanjenje aerozagađenja

  Vazduh u Valjevu je poslednjih pet godina prekomerno zagađen zbog povećanih koncentracija PM10 čestica, pa se pet godina nalazi u III kategoriji po kvalitetu vazduha. Iz budžeta za prvih šest meseci nije potrošen ni dinar za smanjenje zagađenosti.

 • Da Valjevo prodiše (foto: Đorđe Đoković)
  Danas i u Valjevu

  Protest u okviru akcije "Borba za čist vazduh"

  Protest u okviru akcije "Borba za čist vazduh" biće održan danas od 18 časova na Gradskom trgu u Valjevu. "Građani i građanke zahtevaju konkretne mere koje će obezbediti zdravu životnu sredinu i sprečiti posledice dugotrajnog zagađenja i ignorisanja ovog problema!".