Tema: Aerozagađenje

 • Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
  "Lokalni odgovor"

  U Valjevu je od početka godine vazduh bio zagađen 85 dana

  U Valjevu je od početka godine zabeleženo 85 dana sa prekoračenjem suspendovanih PM10 čestica, saopštio je "Lokalni odgovor". Samo dva dana prethodne sedmice, u petak i subotu, Valjevci su udisali relativno čist vazduh.

 • Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
  U 2022. godini

  Valjevo među pet najzagađenijih gradova u Srbiji

  Najzagađeniji vazduh u 2022. godini u Srbiji imali su Beograd, Kragujevac, Niš, Valjevo i Užice, izjavila je državna sekretarka Ministarstva zaštite životne sredine Sara Pavkov, prenose beogradski mediji. U Valjevu je od početka godine vazduh bio nezdrav 45 dana.

 • Zagađen vazduh u Valjevu (foto: DjordjeDjokovic)
  Saopštenje Lokalnog odgovora

  Više od pola godine Valjevo živi "vazdušnu opasnost"

  Od početka godine bilo je ukupno 16 dana sa prekoračenjem dnevne granične vrrednosti, saopštila je organizacija "Lokalni odgovor", koja sprovodi akciju "Aero Alarm". Valjevo tokom pola godine živi "vazdušnu opasnost", piše Politika.

 • Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
  Izveštaj Lokalnog odgovora

  Od 17 dana samo smo četiri udisali čist vazduh

  U Valjevu je od početka godine vazduh bio zagađen 13 dana. Najviša srednja dnevna koncentracija je zabeležena 15. januara, kada su suspendovane PM10 čestice iznosile 103,32 µg/m3, saopštila je organizacija "Lokalni odgovor".

 • Aerozagađenje (foto: DjordjeDjokovic)
  U prošloj godini

  Valjevo je među pet gradova sa najzagađenijim vazduhom

  U Valjevu je tokom 2022. godine zabeleženo ukupno 144 dana sa prekoračenjima graničnih vrednosti čestica prašine u vazduhu. Bili smo u grupi pet gradova sa najzagađenijim vazduhom u prošloj godini.

 • Valjevo zagađen grad (foto: Kolubarske.rs)
  Izveštaj "Lokalnog odgovora"

  Protekle nedelje značajno zagađeniji vazduh u Valjevu

  Protekle sedmice vazduh u Valjevu bio je značajno zagađeniji. Od početka godine zabeleženo je 138 dana sa prekoračenjem graničnih vrednosti suspendovanih čestica prašine saopštila je organizacija "Lokalni odgovor".

 • Valjevo (aerozagađenje) (foto: Đorđe Đoković)
  Izveštaj Lokalni odgovor

  Vazduh u Valjevu i protekle sedmice bio veoma zagađen

  U Valjevu je na visokom nivou jedino zagađenje vazduha. Do sada je zabeležen 131 dan sa prekoračenjima graničnih vrednosti čestica prašine u vazduhu, navodi Udruženje Lokalni odgovor...

 • Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
  Izveštaj organizacije "Lokalni odgovor"

  Još jedna nedelja zagađenog vazduha u Valjevu

  Valjevo broji 105 dana sa prekoračenjem granične vrednosti suspednovanih PM10 čestica u vazduhu od početka godine, piše u izveštaju organizacije "Lokalni odgovor" iz Valjeva. U toku prethodne sednice, vazduh u Valjevu je bio najviše zagađen u petak, 4. novembra.

 • Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
  "Lokalni odgovor"

  Vazduh u Valjevu zagađen i pre početka grejne sezone

  Od početka godine zabeleženo je 98 dana sa prekoračenjem graničnih vrednosti suspendovanih čestica prašine, navodi se u saopštenju organizacije "Lokalni odgovor", koja sprovodi akciju "Aero Alarm", u okviru koje je nastao ovaj izveštaj.

 • Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
  Od početka godine

  Samo četiri dana čistog vazduha u Valjevu

  U Valjevu je od početka godine do 14. februara zabeležen 41 dan sa prekoračenjem graničnih vrednosti zagađujućih materija u vazduhu čime je prekoračen limit od 35 dana koliko je dozvoljeno godišnje prekoračenje granične vrednosti.