Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
14.04.2022, 09:19

Koncert "Lirika" Anete Ilić i Vladimira Gligorića

č: | fb:

Koncert, pod nazivom "Lirika", renomirane umetnice, soprana Anete Ilić i istaknutog pijaniste Vladimira Gligorića, biće održan večeras (četvrtak, 14.04.) u 19 časova u svečanoj sali muzičke škole "Živorad Grbić".

 

Njihove karijere u zemlji i inostranstvu čine brojni koncerti, kao i programi širokog stilskog dijapazona, a posebno neguju izvođaštvo srpske umetničke muzike, što je rezultiralo sa nekoliko izdatih kompakt diskova za ugledne inostrane izdavače.

 

Naši poznati umetnici izvešće program koji čine pesme Petra Konjovića, Dušana Radića, Ljubice Marić i Isidore Žebeljan. Poznato je da lirika Petra Konjovića pripada jednim od najviših dometa srpske solo pesme. Na svež i vedar ciklus Dušana Radića od tri odabrane pesme, nadovezuje se neobična recitacija uz klavir Ljubice Marić, naziva "Čarobnica" na tekst iz Ovidijevih "Metamorfoza", mistična impresija - bajalica. Ciklus pesama Isidore Žebeljan, naziva "Rukoveti", komponovan je na pesme srpske narodne lirike iz Vojvodine, pa i Novog Sada, i svojim originalnim jezikom i uspešnim i ubedljivim prikazom jednostavnih tekstova, umetničkim muzičkim jezikom osvaja simpatije publike.

 

Za valjevsku publiku je, kao i svi drugi koncerti u organizaciji valjevske muzičke škole, besplatan.

(Foto: Dusan Peric)

Aktuelno

Dragan Stojković (foto: skrinšot RTS)
Bez kraja Pre 21 sati 45 minuta

Da nije prevelika doza, za jedan dan?

U tek minuli ponedeljak, čusmo dve izjave. Za enciklopedije! Ne baš svetske mudrosti, ali svetske sigurno. Naravno, ukoliko svet nema pametnija posla, nego da sluša ili čita šta se kod nas priča....  · 3 komentara

Zdanje na Desankinom vencu (foto: Đorđe Đoković)
U zdanju na Desankinom vencu Pre 1 dan 2 sati

Gradska kuća za posebne prilike

Zdanje na Desankinom vencu biće adaptirano i rekonstruisano u Gradsku kuću, odlučili su odbornici Skupštine grada. Osim za potrebe organa Grada, prostor bi se koristio za protokolarne prijeme,...  · 5 komentara