Plakat Gospodin Foka (foto: Dušan Arsenić)
Plakat Gospodin Foka (foto: Dušan Arsenić)
26.09.2015, 11:42

Večeras “Gospodin Foka”

č: | fb:

Nakon odličnog početka, otvoren  je premijerom predstave  „Ljubinko i Desanka , deseti „Abro fest“  biće nastavljen predstavom „Gospodin Foka“ u režiji Strahinje Antonića. 

Dramski predložak Gordana Mihića "Gospodin Foka" prvi put je javnosti prezentovan u formi TV drame koja je imala izuzetan uspeh i popularnost  krajem šezdesetih godina prošloga veka. 

Kao osnovnu temu pisac je istakao priču o tome kako dvoje, u suštini usamljenih ljudi, zbog nekih svojih unutrašnjih  “kočnica”  i  spleta okolnosti u koje ih je život doveo, ne mogu  prepoznati sreću jedno u drugome. Pomalo tužna, topla i setna priča sa specifičnom notom humora...

U predstavi „Gospodin Foka“ igraju Radovan Miljanić, Tatjana Dimitrijević i Djordje Stojković. Scenografiju je uradio Dušan Arsenić, dizajn svetla Gordana Pantelić, dizajn zvuka Danilo Crnogorac.

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 16 sati 18 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara