Na probi na Mejinoj česmi  (foto: Đorđe Đoković)
Na probi na Mejinoj česmi (foto: Đorđe Đoković)
06.10.2017, 09:19

"Poliranje zvuka" u Muzičkoj školi

č: | fb:

"Poliranje zvuka", naziv je večerašnjeg audio- vizuelnog performansa u kojem stare narodne melodije kroz ambijentalni i klasični aranžman dobijaju novi sjaj i savremeni oblik.

 

Nakon performansa "Na probi" na Mejinoj česmi na Gradcu i izvođenja srpskog melosa i bosanskog sevdaha, inicijatori ovog neobičnog ali vrlo muzikalnog koncepta, Marko Tomić i Vladimir Puhalac, svoj kreativni izraz oživljavaju i na podijumu muzičke škole večeras u 19 časova.

 

Uz Marka Tomića, vokal i aranžera Vladimira Puhalca, klavir, "zvuk će polirati" Angelina Novaković, violina, Danica Krunić, violončelo, Zoran Siriški, gitara i Miodrag Pešić, perkusije.

 

Večerašnji audio-vizuelni performans je u okviru ovogodišnje koncertne sezone MŠ "Živorad Grbić" pod nazivom "U muzikalnom stilu", koju je sinoć otvorio "Koncert dobrodišlice".

 

Kao je najavljeno iz valjevske muzičke škole u okviru ovogodišnje koncertne sezone narednih 10 meseci valjevskoj publici će se predstaviti trenutno najaktuelnija imena i ansamble umetničke muzike.

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 15 sati 57 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 7 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 21 sati 7 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara