Narodni muzej Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Narodni muzej Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
26.11.2018, 09:38

Flauta u Muzeju

č: | fb:

Kraj novembra, i ove godine, u valjevskom Muzeju zvuči kroz flautu. Najtalentovaniji flautisti valjevske muzičke škole, danas od 19 časova izvode muziku baroka, klasicizma, romantizma i modernog doba pisanu za ovaj instrument.

 

Ovaj koncert je ujedno i prva "generalna" proba mladih umetnika za nastup na renomiranom takmičenju flautista koje se svakog decembra održava u beogradskoj muzičkoj školi "Josip Slavenski". MŠ "Živorad Grbić" će se na ovom takmičenju predstaviti sa oko 20 učenika flaute iz klasa profesorki Slobodanke Vasiljević Ljujić, Mine Radić i Tijane Radović.

 

Prvih jedanaestoro sa ove šampionske liste, Valjevci će čuti večeras u Muzeju, a sledeći muzikalni sastanak,flautistiškole zakazuju Valjevcimana istom mestu u isto vreme, u četvrtak, 6. decembra kada će se predstaviti još jedna grupa talentovane dece čija muziika kroz flautu zvuči.

Aktuelno

Konferencija za novinare POKS (foto: POKS)
Nezvanično Pre 10 sati 47 minuta

POKS: vanredni lokalni izbori u Osečini i Ljigu

Od opština Kolubarskog okruga vanredni lokalni izbori biće raspisani jedino u Osečini i Ljigu, u Mionici se "vodi borba između dve frakcije SNS", raduje to što će Valjevo imati lokalne izbore u...  · 1 komentar

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U Domu zdravlja Pre 14 sati 7 minuta

Počela vakcinacija protiv gripa

U Domu zdravlja Valjevo je počela imunizacija protiv sezonskog gripa, koja se sprovoditi radnim danima od 7 do 19 časova u prizemlju Doma zdravlja Valjevo, preko puta glavnog ulaza.