Narodni muzej Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Narodni muzej Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
26.11.2018, 09:38

Flauta u Muzeju

č: | fb:

Kraj novembra, i ove godine, u valjevskom Muzeju zvuči kroz flautu. Najtalentovaniji flautisti valjevske muzičke škole, danas od 19 časova izvode muziku baroka, klasicizma, romantizma i modernog doba pisanu za ovaj instrument.

 

Ovaj koncert je ujedno i prva "generalna" proba mladih umetnika za nastup na renomiranom takmičenju flautista koje se svakog decembra održava u beogradskoj muzičkoj školi "Josip Slavenski". MŠ "Živorad Grbić" će se na ovom takmičenju predstaviti sa oko 20 učenika flaute iz klasa profesorki Slobodanke Vasiljević Ljujić, Mine Radić i Tijane Radović.

 

Prvih jedanaestoro sa ove šampionske liste, Valjevci će čuti večeras u Muzeju, a sledeći muzikalni sastanak,flautistiškole zakazuju Valjevcimana istom mestu u isto vreme, u četvrtak, 6. decembra kada će se predstaviti još jedna grupa talentovane dece čija muziika kroz flautu zvuči.

Aktuelno

Muzička škola (foto: Kolubarske.rs)
U Muzičkoj školi Pre 16 sati 13 minuta

Koncert "Premijere"

Koncert "Premijere" pijanistkinje Nataše Mitrović, održaće se u petak, 9. decembra, u 18 časova u svečanoj sali valjevske muzičke škole "Živoirad Grbić".