Mišićevi dani (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Mišićevi dani (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
18.07.2022, 07:01

Počinju Mišićevi dani

č: | fb:

Mišićevi dani, koji se ove godine održavaju 26. put po redu, počinju 18. jula i trajaće sedam dana. Mioničane i sve posetioce očekuju brojni kulturni, umetnički, sportski i zabavni sadržaji. Najavljeni su koncerti Danice Crnogorčević, Dragane Mirković i OK benda.

 

Na manifestaciji, koja se održava pod pokroviteljstvom opštine Mionica, biće dodeljene Zlatne plakete vojvoda Živojin Mišić pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane za postignute rezultate i dostignuća u oblasti vojne službe, nauke i doktrine.

 

- Mionica je čuvar dostojnog herojskog nasleđa srpskih vojnika. U čast vojvodi Živojinu Mišiću, pored manifestacije, spomenika i trga u centru, podići ćemo i jedan spomenik kulture – Kuću Kolubrske bitke, koju gradimo. Pozivam sve da posete Mionicu i uživaju u bogatom programu koji smo pripremili - rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

 

Mišićevi dani su jedan od najposećenijih događaja Kolubarskog kraja.

 

Program u ponedeljak, 18. jula, započinje polaganjem venaca na spomenik slavnom vojvodi na Mišićevom trgu u 17.30 časova, nakon čega će poštovaoci vojvode Mišića posetiti njegovu rodnu kuću u Struganiku. Od 19.30 časova u Kulturnom centru Mionica ceremonija svečanog otvaranja i akademija na kojoj će biti uručene plakete i priznanja.

 

Prve večeri koncert Danice Crnogorčević koji počinje u 21 čas na Trgu vojvode Živojina Mišića. Za 20. jul je najavljen koncert Dula Lušina sa "No comment" bendom, sutradan nastupa OK bend, a u subotu, 23. jula koncert će održati Dragana Mirković.

 

Biće organizovane dve književne večeri na kojima će Milan Bogojević i Mihailo Poček predstaviti svoje knjige, a za dečji film "Vuk Bobice", koji je sniman u Mionici zakazana je premijera za 23. jul. Takođe, posetioci će moći da uživaju u monodrami "Lina tvrđa od kamena" i kabareu "Najveće ljubavi srpskih velikana".

 

U sportskom delu održaće se turniri u odbojci i fudbalu. Za kraj manifestacije predviđen je tradicionalna maskembal polaznika predškolske ustanove "Neven".

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 4 sati 6 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 1 komentar