Poklon auto sedišta (foto: www.mionica.rs)
Poklon auto sedišta (foto: www.mionica.rs)
25.04.2023, 07:00

Auto sedišta i kolica za bebe, prodiljama 40 hiljada dinara

č: | fb:

Za poslednjih pet meseci u opštini Mionica rođeno je 36 beba, među kojima su i jedni blizanci. Predsednik opštine Mionica Boban Janković uručio je kolica i auto sedišta roditeljima novorođenih beba, a iz budžeta opštine uplaćena je novčana pomoć po 40 hiljada dinara za 35 porodilja.

 

- Lepo je videti mlade ljude koji su odlučili da ostanu u svom mestu i da zasnuju porodice. Najlepše je biti roditelj, a mi smo tu da pomognemo. I upravo to i radimo. Uručili smo kolica, auto sedišta i novčanu pomoć za 36 beba. Nastavljamo da pružamo podršku i imamo velike planove. Ideja je da u narednom periodu organizujemo mesec roditeljstva gde ćemo uvesti nove populacione mere. Država je preduzela značajne mere u populacionoj politici, a mi ćemo kao lokalna samouprava slediti državnu politiku. Nova radna mesta, obnavljene škole, ulaganja u obrazovanje, kulturu i sport imaju veliki uticaj na kvalitet uslova za život, rad, obrazovanje – rekao je Janković.

 

Pre uručenja auto sedišta i kolica, opština je organizovala obuku za roditelje o pravilnoj upotrebi sistema zaštite za decu u vozilima.

 

Prošle godine opština Mionica, po prvi put, opredelila jednokratnu novčanu naknadu u iznosu od 80 hiljada dinara za prvu rođenu bebu, a već sedmu godinu besplatno uručuje auto sedišta, dok su od 2019. godine, na inicijativu predsednika opštine Bobana Jankovića, za novorođenčad obezbeđena i kolica.

 

Aktuelno

Plakat (Dušan Arsenić) (foto: )
Na "Abro festu" Pre 10 sati 56 minuta

Premijera Gradskog pozorišta "O zločinu i kazni"

"Abro fest" će biti nastavljen u utorak, 26. septembra premijerom predstave "O zločinu i kazni " po motivima remek dela F. M. Dostojevskog u izvođenju ansambla Gradskog pozorišta "Abrašević".

 (foto: )
PR Pre 1 dan 8 sati

Matalac časti - pokloni, popusti...

U utorak, 26. septembra Metalac će biti domaćin prezentacije u Valjevu ispred svog prodajnog objekta u ulici Vuka Karadžića 30, od 10 do 17 časova. Pored vrednih poklona i popusta, čekaju vas...  · 2 komentara