Lajkovac (ilustracija)
Lajkovac (ilustracija)
15.06.2015, 17:59

„Krigera“ oborio You tube!

č: | fb:

Na popodnevnoj sednici SO Lajkovac, dosadašnji zamenika predsednika Opštine, Goran Milovanović Kriger (SNS) podneo je ostavku "iz ličnih razloga", a na to mesto izabran je profesor geografije Andrija Živković (SNS), koji je do sada bio zamenik predsednika lokalnog parlamenta.

Andrija Živković

Andrija Živković (Foto: B. Petrović)

Novi zamenik predsednika SO Lajkovac postao je Bojan Milosavljević (SNS), koji je vratio odbornički mandat, pa ga je zamenio Nenad Milinović, na majskim izborima 2012. kandidat na listi DSS da bi docnije prešao u redove naprednjaka.

Milovanovićevoj ostavci prethodio je video klip objavljen nedavno na JU tjubu u kojem on sa grupom prijatelja, mladih lajkovačkih prosvetnih radnika, učestvuje u "činodejstvovanju" tokom kojeg ga „postavljaju“ za predsednika Opštine, što je izazvalo veliko interesovanje i hiljade pregleda na internetu.

Aktuelni predsednik Opštine, Živorad Bojičić (SPS) obratio se tada javnosti saopštenjem u kojem osuđuje taj čin zbog "sramoćenja profesije prosvetnih radnika i vređanja SPC", a od direktora osnovne i srednje škole, kao i direktorke dečijeg vrtića traži da preispitaju odgovornost svojih radnika i preduzmu mere ukoliko smatraju da su se ti radnici ogrešili o postulate profesije.

Prethodno, na unutarpartijskim izborima, Goran Milovanović je poražen u trci za novi mandat na mestu predsednika Opštinskog odbora SNS, što su u opozicionim strankama tumačili kao kraj njegove političke karijere jer nije bio po volji „sive eminencije“ Darka Glišića sa Uba. Smatralo se i da je to dogovor SNS i SPS kako da „Krigera“ sklone sa mesta drugog čoveka Lajkovačke opštine.

Podsećanja radi, pobednici lokalnih izbora 2012. bili su DS i DSS sa po deset od ukupno 35 mandata. Docnije, posle vanrednih parlamentarnih izbora 2013, dolazi do prekomponovanja lokalne vlasti u Lajkovcu, pa je najveći gubitnik postaje DSS sa samo pet mandata, dok su naprednjaci naglo ojačali i stigli do 13 mandata. Oni sa sedam odbornika SPS-JS imaju apsolutnu vlast.

 

 

 

 

 

 

Aktuelno