Meža, Terzić i Pavčnik (foto: www.valjevo.rs)
Meža, Terzić i Pavčnik (foto: www.valjevo.rs)
20.02.2016, 09:13

Umesto Mirka Meže, novi direktor Boris Pavčnik

č: | fb:

Dosadašnji direktor kompanije “Gorenje” u Valjevu Mirko Meža, nakon deset godina provedenih na čelu te kompanije, odlazi iz Valjeva i ubuduće će biti direktor fabrike veš mašina u Sloveniji. Na njegovo mesto dolazi Boris Pavčnik, dugogodišnji direktor fabrike veš mašina u kompaniji “Gorenje”.

Izbor novog direktora, kao i deset godina uspešnog poslovanja “Gorenja” u Valjevu, bio je povod sastanka rukovodstva Grada i slovenačke kompanije, ali i prilika da se zahvali na saradnji dosadašnjem direktoru, koji je na čelu valjevske fabrike bio od njenog otvaranja.

Predsednik Uprave i generalni direktor „Gorenja“ Franjo Bobinac, zadovoljan desetogodišnjom saradnjom, kaže da kompanija ima planove za dalje proširenje proizvodnih kapaciteta u Valjevu i unapređenje proizvodnje. On je ponovio rečenicu, koju je izgovorio prilikom otvaranja druge fabrike u Valjevu 2013. godine, da “gde ‘Gorenje’ dođe, tu i ostane“.

Rukovodstvo Gorenja i Valjeva

Rukovodstvo Gorenja i Valjeva (Foto: www.valjevo.rs)

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, gradonačelnik Stanko Terzić je izrazio zadovoljstvo što je proteklih godina saradnja Valjeva i kompanije „Gorenje“ bila na visokom nivou.

„Grad Valjevo je bio ozbiljan i pouzdan partner i realizovali smo sve dogovorene poslove. Zajednička je obaveza da nastavimo sa dobrim radom i u narednom periodu“, poručio je gradonačelnik Stanko Terzić.

On se zahvalio dosadašnjem direktoru Mirku Meži na dobroj saradnji koja je, pored poslovnih odnosa sa „Gorenjem“, uspostavljena i u oblasti sporta, obrazovanja i kulture, a što je najvažnije razvila je dobre prijateljske odnose sa gradom Velenjem.

Gradonačelnik Stanko Terzić je novom direktoru fabrike Borisu Pavčniku poželeo uspeh u radu i obećao punu podršku Grada u svim budućim projektima, saopšteno je iz Gradske uprave.

Prva fabrika “Gorenje” u Valjevu otvorena je sredinom septembra 2006. godine i imala je 330 zaposlenih. Danas Gorenje u Valjevu ima dve fabrike u kojima radi između 1.100 i 1.300 radnika. Sa proizvodnih traka obe fabrike godišnje siđe 800.000 frižidera i zamrzivača, a 80 posto je namenjeno izvozu. 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 4 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara