Šah (foto: Đorđe Đoković)
Šah (foto: Đorđe Đoković)
17.09.2014, 23:03

VŠK bez šansi za prvo mesto

č: | fb:

Posle današnjeg poraza od Sloge iz Kraljeva od 2:4, bez obzira na večerašnju pobedu protiv ekipe Čelin kamen iz Studene kod Niša sa 4,5:1,5, ekipa VŠK „Sveti Nikolaj“ nema šansi da se bori za titulu i povratak u Prvu ligu Srbije.

Ubljani su u prepodnevnom 6. kolu pobedili Paraćince sa 4:2, a u večerašnjem 7. kolu igrali su 3:3 protiv Sloge iz Petrovca na Mlavi, pa su na tabeli stigli Valjevce. VŠK 2005 je iznenadio prepodnevnim remijem 3:3 sa vodećim Požežanima, a večeras je takođe nerešeno, uz šest vezanih remija, igrao i sa Piroćancima.

VŠK „Sveti Nikolaj“ ima jednog raspoloženog i borbenog igrača, im Milana Božića, koji je svih sedam partija rešio u svoju korist. Moldavski vm Viorel Jordakesku taktizira i čuva se poraza na prvoj tabli, velemajstori Danilo Milanović i Vlada Kostić osciliraju u formi, dok su najslabije tačke Nenad Popović i FIDE majstor Branko Komnenić, koji su sa nekoliko poraza na petoj i šestoj tabli doprineli neuspesima ekipe. Ovaj sastav nije kadar da se izbori za povratak u „elitno društvo“.

Ubljani su na nivou očekivanja, uz napomenu da četvorica igrača nisu ponikla u tom klubu, dok je VŠK 2005 na 10. poziciji, što je realan domet, a verovatno i rezultat na nivou ambicija sastava kapitena im Dragana Ilića.

Posle 7. kola, kao jedina neporažena ekipa, na tabeli vode Požežani sa 19 mecc bodova, ispred Sloge (Kraljevo) sa 18, Sloge (Petrovac na Mlavi) sa 16, te VŠK-a „Sveti Nikolaj“ i Uba sa po 13 mecc bodova. VŠK 2005 je sa 4 mecc boda 10. među 12 ekipa.

U 8. kolu, sutra (16.00), VŠK „Sveti Nikolaj“ u derbiju igra sa Slogom iz Požege, Ub se sastaje sa Kraljevčanima, a VŠK 2005 sa Nišlijama. Turnir se završava 21. septembra posle 11 kola po Bergerovom sistemu, svako sa svakim.

 

 

Aktuelno