Maša Cvetković (foto: Kolubarske.rs)
Maša Cvetković (foto: Kolubarske.rs)
07.12.2022, 10:41

Maša Cvetković seniorski prvak Srbije na 1500 metara slobodno

č: | fb:

Plivačica valjevskog PK "Valis" Maša Cvetković postal je seniorski prvak Srbije na 1500 metara slobodno, ujedno je i najbolja juniorka u zemlji u ovoj disciplini.

 

U Novom Sadu je održano juniorsko i seniorsko prvenstvo Srbije u plivanju na kome je učestvovalo 282 plivača iz 38 klubova. Plivački klub "Valis" je nastupio u četvoročlanom sastavu: Maša Cvetković, Anja Radojević, Vuk Tešanović i Dimitrij Jovanović.

 

U disciplini 200 metara delfin Maša je osvojila zlato u kategoriji juniorki, a isti uspeh je otvarila i u disciplini 200 metara leđno i osvojila titulu juniorske prvakinje Srbije, dok je u disciplini 400 metara slobodno Maša u cilju trku završila na drugoj poziciji u juniorskoj kategoriji.

 

Anja Radojević je plivala dva finala, u disciplini 200 metara leđno je finalnu trku završila kao šesta seniorka Srbije, isti plasman Anja je ostvarila i u disciplini 100 metara leđno. Vuk Tešanović je plivao u finalnoj trci u disciplini 200 metara leđno i plasirao se na četvrtu poziciju u kategoriji mlađih juniora sa samo 7 stotinki zaostatka za trećeplasiranim plivačem, dok je u finalnoj trci u disciplini 100 metara delfin trku završio kao peti mlađi junior Srbije. 

 

"Čestitamo našim plivačima na uspešnom nastupu na prvenstvu Srbije, a posebno Maši Cvetković koja se od septembra školuje i trenira u Ljubljani, za šta je potrebno veliko odricanje i naporan rad, koji će uz talenat koji Maša ima u budućnosti doneti još plivačkih titula valjevskom plivanju. Ostaje žal zbog nastupa Anje Radojević u veoma otežanim uslovima, ona je svoje trke plivala nedovoljno oporavljena od jake prehlade koja je pratila poslednjih desetak dana, a posebno nas raduju nastupi u finalima koje je imao Vuk Tešanović," kaže sportski direktor kluba Branislav Kovačević.

 

Aktuelno

Digitalni mamograf (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Značaj preventivnih pregleda Pre 2 sati 1 minuta

Nаciоnаlni dаn bоrbе prоtiv rака dојке

U Opštoj bolnici Valjevo, analize pokazuju da je kod žena najveća brojnost oboljevanja od karcinoma dojke, u 2022. godini bilo je 111 obolelih, a u 2019. novootkrivenih slučajeva bilo je 101,...

Prostorije SNS u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Oglasili se potpredsednici GrO SNS, ali ne i predsednik Pre 1 dan 2 sati

Da li orkestar zvuči raštimovano?

U danu kada se obeležava Dan Valjeva, saopštenjem za javnost oglasilo se troje potpredsednika valjevskih naprednjaka, ali ne i predsednik. U saopštenju navode rezultate SNS u Valjevu i kritikuju...  · 12 komentara