Penal (foto: Đorđe Đoković)
Penal (foto: Đorđe Đoković)
25.10.2014, 15:51

Pobeda platila ceh

č: | fb:

Valjevski fudbaleri su na današnjoj utakmici 11. kola Srpske lige Zapad, sa Pobedom iz Beloševca, kod Kragujevca, naplatili sve muke iz nekoliko perthodnih kola – 6:2 (5:1). Gosti su poveli već u 4. minutu posle klasične kontre, nakon greške Čočovića, a strelac je bio kapiten V. Stojanović. Potom su, u 8. minutu, promašili veliku šansu, a onda je došlo do velikog preokreta.

Prekršaj za jedanaesterac

Prekršaj za jedanaesterac (Foto: Đorđe Đoković)

Najpre je Rajevac iz penala, posle prekršaja nad Baljkom, u 13. minutu savladao Jočovića, koji je dobro procenio šut. Rajevac je postigao još dva gola, a posebno lep bio je onaj u 37. minutu postignut „makazicama“. Važan gol za vođstvo od  2:1 dao je Baljak, da bi se u listu strelaca upisao i Marković.

"Makazice" Rajevca

"Makazice" Rajevca (Foto: Đorđe Đoković)

Sve je uglavnom išlo po desnoj strani, gde su Stefan Ilić i Jevtić uspešno probijali i slali upotrebljive lopte saigračima, koji su igrali hitro, pokretljivo i dopadljivo.

U drugih 45 minuta, Valjevcu su kontrolisali igru, stvarali prilike, ali su gosti ipak kaznili kiks odbrane domaćih i preko rezerviste B. Spasojevića smanjili na 2:5 u 73. minutu. Uz to, gosti su pogodili i stativu, a imali su još priliku-dve.

Konačan rezultat 6:2 postavio je Rajevac svojim četvrtim golom, minut pre kraja. On je u prvom poluvremenu pogodio i prečku, pa sa 10 golova konkuriše za naziv najboljeg strelca Srpske lige Zapad.

Budućnost-Krušik: Ranković – Jevtić, Gentić, Živanović, A. Ilić – Marković, Čočović (Jovanović), Rašević, S. Ilić – Baljak, Rajevac.

Pred oko 200 gledalaca dobro je sudila Tamara Pavlović iz Čačka.

Gol Rajevca

Gol Rajevca (Foto: Đorđe Đoković)

Ubsko Jedinstvo je u derbiju sa Rudarom u Kostolcu izborilo 2:2, golovima Bobana Stojanovića od kojih je drugi bio iz jedanaesterca. Za Rudar, strelci su bili Tadić (autogol) i Stevanović, trenutno najbolji strelac prvenstva.

Lajkovački Železničar je na gostovanju u Sm. Palanci pobedio Jasenicu sa 3:2 (1:1). Dva gola dao je D. Tomić, u 15. i 65. minutu, dok je Nedeljković bio strelac u 55. minutu. Dvostruki strelac za domaće bio je Jokić, u 25. i 86. minutu igre.

Loznica je pobedila Šumadiju u Kragujevcu sa 2:0 i ubedljivo vodi na tabeli sa 28 bodova, ispred Jedinstva sa 22, dok je Budućnost-Krušik treća sa 21, a Železničar je takođe u vrhu tabele sa 19 bodova. U 12. kolu, derbi je na Ubu: Jedinstvo – Budućnost-Krušik. Železničar dočekuje Karađorđa iz Topole.

Pobeda Ribnice u Šapcu

Mionička Ribnica je u 11. kolu Zonske lige Drina pobedila Borac u Šapcu sa 1:0, golom Vićentija Simovića već u 5. minutu. Ostale utakmice igraju se sutra (13.30). Komšijski derbi Zadrugar-Radnički (Valjevo) igra se u Lajkovcu. Brezovica dočekuje Radnički (Klupci), a OFK Osečina igra sa Polimljem u Prijepolju.

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 12 sati 34 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 5 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara