<p>Smeč Spartakovog korektora</p> (foto: www.ossrb.rs)
<p>Smeč Spartakovog korektora</p> (foto: www.ossrb.rs)
15.11.2014, 12:30

Odbojka, fudbal, rukomet

č: | fb:

Drugi poraz u pet kola Superlige Srbije odbojkaši Spartaka pretrpeli su sinoć od Partizana u Ljigu – 0:3 (23:25, 17:25, 16:25). Posle izgubljenog prvog seta „na razliku“ bilo je jasno da će crno-beli uknjižiti i petu pobedu. Bolje su servirali, bili bolji na prijemu servisa, a njihov blok na mreži završio je započeto.

Kod Ljižana najefikasniji su opet bili Perić (11 poena), Dojčilović (10) i Stevanović (9). Kod Partizana dominirao je najefikasniji igrač Superlige, Milija Mrdak sa 19 poena, a pomagali su mu Majstorović (14) i M. Nikolić (11).

Lajkovačke odbojkašice, takođe u Superligi Srbije, večeras od 20.00 sati, na Ubu igraju komšijski derbi sa obrenovačkim TENT-om. Pobeda treba i jedinma i drugima, a dodatnu draž meču daje činjenica da je trener Želje, Nikola Jerković iz Obrenovca, te da je godinama vodio TENT.

U Prvoj ligi, ŽOK Valjevo, od 19.00 sati u Hali sportova, igra sa Crnokosom iz Kosjerića. Oporavila se kapiten Ana Vićentić Čutura, ali je bolesna Stanojevićeva. Trener Danilo Pejović priželjkuje pobedu kako bi se na vreme izbegla „zona ispadanja“ jer će četiri ekipe na kraju takmičenja morati u niži rang.

Sa sličnim ambicijama u Starčevo, kod Pančeva, putuju odbojkaši VA 014, koje će ugostiti domaći Borac.

Fudbalski derbi u Loznici

U pretposlednjem kolu Srpske lige Zapad za fudbalere, derbi Loznica-Jedinstvo (Ub) igra se danas (13.00) na Lagatoru. Domaćin na čelu tabele ima lagodnu prednost od sedam bodova, a Srđan Jovanović Čobanja, trener Ubljana, kratko je rekao za Kolubarske.rs: „Borićemo se, nismo bez šansi“. Budućnost-Krušik gostuje u Aranđelovcu, gde igra protiv domaće Šumadije.

Derbi je i sutra u Lajkovcu, takođe od 13.00 sati, kada Železničar igra protiv Rudara iz Kostolca. U poslednjem kolu, Lajkovčani narednog vikenda gostuju Valjevu.

Kod „zonaša“, ovoga vikenda, Radnički na Petom puku dočekuje šabački Borac, a OFK Osečina je domaćin Zlatiboru iz Čajetine. Brezovica putuje u Vladimirce, mionička Ribnica u Sevojno, a lajkovački Zadrugar u Novu Varoš.

ORK Metalac sutra sa Pančevcima

U Super B ligi Srbije, ORK Metalac sutra (18.00) igra u Hali sportova sa Dinamom iz Pančeva. Bodovi su Valjevcima neophodni, posebno posle neuspeha u Kruševcu, kako bi se održali u „zlatnoj sredini“ zbog toga što i iz ovog ranga na kraju prvenstva ispadaju četiri kluba. ORK Metalac teško može računati na bodove protiv odlične Sloge u Požegi, pa se pobede traže protiv Pančevaca, a potom i protiv Crvene zvezde iz Mokrina.

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 10 sati 50 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 10 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara