Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
19.02.2015, 15:19

Svi se pojačali, vredno rade

č: | fb:

Najbolji fudbalski klubovi Kolubarskog okruga, srpskoligaši i zonaši, vredno rade kako bi spremno dočekali nastavak takmičenja pojačani novim igračima dovedenim tokom zinskog prelaznog roka. Utakmice najčešće igraju na Ubu, u SC „Matić“ na igralištu sa veštačkom travom, čije je korišćenje besplatno, odnosno u Obrenovcu, gde takođe postiji teren sa takvom podlogom.

Srpskoligaš Budućnsot-Krušik pobedio je mioničku Ribnicu sa 3:1 (0:1), golovima Miloša Raševića iz jedanaesterca, Ace Đukića i Gage Nešića. Strelac za Ribnicu bio je Miljković, takođe iz jedanaesterca. Dok Mioničani sa još nekoliko ekipa nastupaju na turniru u Obrenovcu, gde su „skinuli skalp“ pojedinim srpskoligašima, Valjevcima, pod vođstvom novog trenera Dejana Nikolića iz Lučana, predstoje susreti sa OFK Osečinom, Metalcem GM, ubskim Jedinstvom... Bitno je da su Gentić i  S. Ilić sanirali povrede i da ponovo rade sa ekipom.

Srpskoligaši Jedinstvo (Ub) i Železničar (Lajkovac), pod vođstvom dosadašnjih trenera Srđana Jovanovića i Ace Lazarevića, takođe vredno rade, a bili su dosta uspešni i u prvim kontrolnim mečevima. Slična situacija je i sa zonašem iz Osečine, koji je, uz pojačanja, angažovao i novog trenera Kostića iz Šapca, nekada prvotimca Mačve i tuzlanske Slobode.

Zanimljiv je i bilten zimskog prelaznog roka. U Budućnost-Krušik su došli Đukić, Milinković, Milisavljević, Stevanović, Stjelja i Đermanović, a otišli Rajevac, Maksimović, Trifunović, Đirković i Marković. Jedinstvo je iz Lajkovca vratilo Sitaricu i Sajića, došli su još V. Ilić, Subotić i Stefanović, a otišli Dostović, Ivković, Živković, Ljubičić, Blažić, Radovanović, Mitrović, F. Ilić, Nenadović i Bradonjić.

Novajlije u Želji su Simić, Cvetković, Jovanović, Živković, Radojević, Ristić, Matić, Plećić, dok su, uz Sitaricu, Sajića i Đermanovića, još otišli Nenadović, Liščević, Janković i Milić. Lajkovčani su doveli najzvučnija pojačanja, ako se uzmu u obzir klubovi za koje su do sada igrali njihovi novi prvotimci – Javor, Smederevo, Metalac GM, Mladost (Lučani), Bregalnica (Štip), Kolubara...

Ne sumnjamo u to ni da su se adekvatno pojačali i zonaši lajkovački Zadrugar, OFK Osečina, koja je doduše ostala bez prvog strelca Mioka, mionička Ribnica (otišao Stjelja, došli golmani Novaković i Tešanović), odnosno radnički (Valjevo) i Brezovica. Dok Lajkovčani i Osečanci imaju ambicija da se bore za sam vrh, Radnički nastoji da se zadrži u „zlatnoj sredini“, dok Ribnici i Brezovici predstoji borba za opstanak.

 

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 22 sati 12 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara