Budućnost Krušik - Semendria 1924 (foto: Đorđe Đoković)
Budućnost Krušik - Semendria 1924 (foto: Đorđe Đoković)
24.02.2015, 12:35

Aca Đukić nije registrovan!

č: | fb:

Dobra igra i pobeda FK Budućnost-Krušik, u kontrolnoj utakmici sa Jedinstvom na Ubu od 1:0 (strelac je bio Stefan Ilić), u drugom je planu posle saznanja da najveće pojačanje Aleksandar Đukić (34) nije registrovan za ekipu valjevskog srpskoligaša! Kako nam je rečeno u kancelariji FK Budućnost-Krušik, Đukić je „uzeo papire i u potrazi je za novim klubom“.

Bar dve su verzije događanja u valjevskom klubu o tome zbog čega Đukić nije registrovan. Ljudi iz sportskog dela kluba tvrde da je zatajila klupska administracija, te da špic igrač sa prvoligaškim iskustvom nije registrovan zbog toga što, uprkos nekolikim upozorenjima iz FSS, zahtev za registraciju nije stigao u propisanom roku. Sve je urađeno sporovozno, poštanskom pošiljkom, u danima uoči Sretenskog praznovanja, kada ni pošte nisu radile. Zahtev nije poslan faxom zbog toga što je „aparat bio pokvaren“, kao da je to jedini fax u Valjevu, odnosno kao da se nije moglo sesti u automobil i otići do Beograda i u FSS predati sva neophodna dokumentacija!

U kancelariji valjevskog srpskoligaša tvrde kako su Đukićev potpis čekali do poslednjeg trenutka jer je on, izgleda, trenirajući u FK Budućnost-Krušik, tražio klub u kojem će dobiti bolje finansijske uslove od ponuđenih u matičnom klubu. Pri tom je tvrdio da ga je moguće registrovati i posle propisanog roka jer za Čelik iz Nikišića nije igrao, niti je preregistrovan, s obzirom na to da je taj klub administrativnom odlukom FS CG iz Prve preseljen u Treću ligu. Ispostavilo se da je Đukić, ipak, bio preregistrovan za Čelik, te da za tim valjevskog srpskoligaša nije mogao biti registrovan posle roka, koji je propisao FSS na osnovu sličnih propisa UEFA.

Aleksandar Đukić

Aleksandar Đukić (Foto: www.rts.rs)

Moguće je da je istina „negde između“, odnosno da je Đukić doista sve vreme tražio klub koji će mu ponuditi bolje uslove, te da valjevski srpskoligaš to što je eventualno dogovarano nije ni mogao da ispuni (prema saznanjima Kolubarskih.rs, u FK Budućnost-Krušik u prelaznom roku „nije potrošen ni dinar“, a dovedena su pristojna pojačanja), pa je razlaz pokriven „greškom u koracima“ bio najbezbolnije rešenje za obe strane.

Na mukama je sada trener Dejan Nikolić, koji je ozbiljno računao na Đukićeve usluge iz prostog razloga što je bio lider ekipe jer klubove u kojima je on igrao ostali igrači nisu ni videli. Đukić (34, 190 cm), prema podacima sa www.wikipedia.org, je posle Budućnosti nastupao za Mladost iz Lučana, BSK iz Borče, Banat (bivši Proleter) iz Zrenjanina, Hajduk iz Kule, ponovo BSK, lazarevačku Kolubaru i Čelik iz Nikšića. Na tri pripremne utakmice postigao je po jedan gol.

Pritom, prvi strelac jesenje polusezone Srpske lige Zapad, Filip Rajevac, otišao je u Poljsku, pa su od špic igrača u klubu sada Nešić, Baljak i Stefan Ilić.

FK Budućnost-Krušik je, posle 0:2 sa Radničkim u Obrenovcu, odigrao 2:2 protiv Kolubare, pobedio Turbinu iz Vreoca sa 3:0, mioničku Ribnicu sa 3:1 i ubsko Jedinstvo sa 1:0. Protivnici su bili zonaši, srpskoligaši i prvoligaši, a sve utakmice igrane su na terenu sa veštaćkom travom SC „Matić“ na Ubu. Sledi utakmica protiv zonaša OFK Osečine, a potom u subotu, u Valjevu, sa prvoligašem Metalcem GM, što je ekipi Vladice Petrovića Struje generalna proba pred nastavak takmičenja. Petrovićev uslov je da se igra ili na stadionu „Krušik“ ili na Pećini.

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 19 sati 17 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara