Stevan Ljubičić i Katarina Čelić (foto: Đorđe Đoković)
Stevan Ljubičić i Katarina Čelić (foto: Đorđe Đoković)
07.03.2015, 10:05

Vikend važnih odluka

č: | fb:

U odobjkaškim takmičenjima u Prvoj i Superligi Srbije ovoga vikenda pašće važne odluke – sa kojih će pozicija u superligaškom plej-ofu startovati odbojkašice Železničara i odbojkaši Spartaka, odnosno da li će ŽOK Valjevo prebrinuti brige, koje se zovu prvoligaški opstanak.

Lajkovčanke (subota od 19.00 sati) dočekuju Dinamo u borbi za šestu poziciju, koja donosi lakšeg protivnika na startu plej-ofa. Želji treba pobeda od maksimalnih 3:0 da bi bio ispred gošći iz Pančeva. Šesto mesto donosi i pravo učešća u Balkanskom kupu, a Lajkovac je zainteresovan da bude domaćin tog takmičenja.

Trener Nikola Jerković na teren će izvesti najbolju postavu: Stojković, Lazarević, Tešanović, Vojinović, Isailović, Rakić, Zlatić, Veljković, Raković, Aćimović, Knežević i Kompirović.

Ljižani dočekuju trećeplasiranu Vojvodinu, pobednika Kupa Srbije, u nastojanjima da sačuvaju šesto mesto U plej-ofu, šesti igra sa trećim iz ligaškog dela. Trener Spartaka, Bogdan Veličković na raspolaganju ima standardnu postavu, sa Perićem na čelu, a dobit su i dobre partije mlađih igrača poput libera Smiljanića, juniorskog reprezentativca Srbije.

Katarina Čelić

Katarina Čelić (Foto: Đorđe Đoković)

U subotu od 18.00 sati, u Hali sportova, ŽOK Valjevo dočekuje Srem iz Sremske Mitrovice, ekipe od koje je poražen u prvom delu takmičenja.

“Nadamo se pobedi pred našim navijačima”, poručila je na pres konferenciji primač servisa Katarina Čelić, među najmlađim prvotimkama Valjevki.

“U usponu smo forme, imamo četiri pobede u nizu. Što nam daje pravo na nadu da ćemo slaviti. U ženskoj odbojci, međutim, ni u jednoj utakmici ne možete kazati da ste favorit! Mada je Srem ispred nas na tabeli verujem u nastavak niza uspeha čime bismo prebrinuli brige o opstanku u Prvoj ligi Srbije”, rekao je trener Stevan Ljubičić.

Raduje da su se u ekipi, posle povreda, na utakmici prošlog kola u Kosjeriću, našle talentovane Mitrović i Stajković, dovedena iz Niša kao veliko pojačanje.

Muška ekipa VA 014 gostuje u Staroj Pazovi, gde se sastaje sa Jedinstvom. Valjevci ne strahuju za prvoligaški status, a sada imaju priliku da pokažu da li su prevazišli krizu uzrokovanu, kako tvrde u klubu, nedovoljnim treningom zbog bolesti nekoliko prvotimaca sa kapitenom Ražnatovićem na čelu.

 

 

 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 23 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 1 komentar

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 5 sati 33 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 1 komentar