Budućnost Krušik - Jošanica (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Budućnost Krušik - Jošanica (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
21.03.2015, 17:44

„Mršavi“ srpskoligaši

č: | fb:

Na startu prolećnog dela Srpske lige Zapad, valjevska Budućnost-Krušik i ubsko Jedinstvo zabeležili su „mršavih“ 0:0 sa Jošanicom iz Novog Pazara, odnosno Šumadijom iz Aranđelovca. Ne treba, ipak, biti prestrog – i „prvi mačići se u vodu bacaju“, prvenstvo je dugo, a Loznica je današnjom pobedom 2:0 protiv Smederevaca na svom terenu pokazala kako se igra na rezultat i sigurno grabi ka Prvoj ligi Srbije.

Valjevci su se trudili, ali tim bez pravog špic igrača teško može bolje. Udarac glavom štopera Stevanovića, posle prekida, i vrlo dobar šut Stefana Ilića iznad prečke sigurnog Alića, jedino su vredno pomena iz prvih 45 minuta. U nastavku, najzrelija prilika viđena je u 69. minutu igre – opet je „Drnda“ Ilić šutirao, Alić odbrani, Kosić nekako doturio loptu do agilnog Đurića, a njegov udarac završio je pored leve stative gola borbenih i organizovanih gostiju.

Šansa za Budućnost Krušik

Šansa za Budućnost Krušik (Foto: Đorđe Đoković)

Jošanica je u jesenjem delu osvojila samo šest bodova. Sada se pojačala, a Alić, Rebronja, Ivelja, Saković, Sejdović, Fejzović... okosnica su tima. Novopazarci znaju da igraju, te će sa njima i drugi imati problema.

Odbrana Budućnosti je korektno obavila posao, vezni red se trudio ali i načinio dosta grešaka, špic napada gotovo neprimećen u prvom, nešto bolji u drugom poluvremenu. Trener Nikolić je doista na mukama kako da „pravi pitu bez dovoljno višanja“! Pokušavao je rokadama, izmenio je trojicu fudbalera. Možda su A. Ilić i Nešić, pa i Baljak, zasluživali da počnu u startnoj postavi. Možda...

Budućnost.Krušik: Vojisavljević – Đorđević (Baljak), Gentić, Stevanović, Đermanović – Čočović, Rašević, Đurić, Kosić (A. Ilić) – Milošević (Nešić), S. Ilić.

Budućnost Krušik - Jošanica

Budućnost Krušik - Jošanica (Foto: Đorđe Đoković)

Na Ubu slična priča, Jedinstvo – Šumadija (A) 0:0. Igralo se „do noge“, zaštita svog gola bila je prioritet, čekao se eventualni kiks gostiju i pogodak za sva tri boda. Što bi šereti rekli, nije bilo 0:0 nego „ništa – ništa“! „Bez obzira na šansu Marjanovića u prvih deset minuta, kada sa metar nije pogodio jer je neko od Aranđelovčana, jačih nego prošle jeseni, izbacio loptu sa linije, nismo zaslućili više od boda. Slabo smo igrali“, iskren je bio tzrener Srđan Jovanović Čobanja u izjavi za Kolubarske.rs.

Lajkovačani sutra (14.30) gostuju Pobedi u Beloševcu, kod Kragujevca. Možda će Železničar biti efikasniji.

U 2. kolu, narednog vikenda, Valjevci igraju protiv Bana u Raški, dok je komšijski derbi Železničar – Jedinstvo na programu u Lajkovcu.

Silovita Ribnica

U Zonskoj ligi Drina danas je igrala samo Ribnica. U Mionici je „pala“ Sloga iz Sjenice – 3:1 (1:0). Dva gola dao je Dragićević, a jedan Miljković. Dobar rad u pripremnom periodu, krunisan finalom turnira u Obrenovcu, očito, isplatio se!

OFK Osečina je slobodna pošto je šabački Borac istupio iz takmičenja. Radnički sa Petog puka sutra (14.30) gostuje Radničkom u Klupcima, kod Loznice. Zadrugar, u isto vreme, dočekuje Jedinstvo iz Vladimiraca, a Brezovica Slogu iz Bajine Bašte.

 

 

Aktuelno

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 sati 13 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 7 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...