Fudbal, ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal, ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
24.05.2015, 19:29

Pobeda Želje i Valjevaca

č: | fb:

U 26. kolu Srpske lige Zapad, Budućnost-Krušik je osvojila sva tri boda posle 2:0 (1:0) protiv Pobede u Beloševcu, kod Kragujevca. U obostrano otvorenoj igri Valjevci su poveli golom Čočovića u 45. minutu. Prodro je Đorđević, lopta je nekakao došla do Čočovića, koji je šutirao „iz kolena“ više precizno nego jako u levi rogalj solidnog Petrovića.

Domaći su početkom drugog poluvremena pogodili okvir gola vrlo dobrog Dalibora Ivanovića, koji je debitovao i u prvenstvenom susretu pošto je do sada branio na Kup utakmicama, a glavom je šutirao Dunđerović posle centaršuta Deljanina sa desne strane. Konačnih 2:0 delo je Stjelje i Kilibarde, koji je loptu nespretno skrenuo u mrežu, a igrao se 60. minut. U finišu, Baljak je pogodio prečku. Jesenas, Budućnost-Krušik je u Valjevu slavila sa 6:2 iako je Pobeda povela. Baljak je dao lep gol, na njemu je napravljen i penal, a Rajevac je tada dao četiri gola! Revanširao mu se Kostić, koji je promašio „poklon penal“ – šutirao je preko gola.

Trener Nikolić je danas izveo tim sa pojačanim srednjim redom, gotovo bez špic igrača, pa je najistureniji pojedinac često bio odlični kapiten Miloš Rašević. Ovom pobedom Valjevci su najuspešniji tim proleća.

Budućnost-Krušik: Ivanović – Đorđević, Gentić, Stevanović, Đermanović – Jevtić, A. Ilić, Čočović, Rašević (Prokić) – Kosić (Baljak), Stjelja (Milošević).

Lajkovčani su danas do nogu sa 6:2 potukli Jasenicu iz Sm. Palanke, koja će, kao i Pobeda, morati u niži rang i zbog toga što su iz Prve lige Srbije ispali Jedinstvo (Užice), Mačva (Šabac) i Sloga (Kraljevo), timovi koji dolaze u Srpsku ligu Zapad. Dva gola za Želju postigao je S. Tomić, a po jedan V. Simić, Sofronić, Paunović i N. Simić.

Ubljani su juče, kao domaćini, igrali samo 0:0 sa Rudarom. Ranković je pogodio prečku, a golman Kostolčana, junak utakmice, odbranio je udarce Stojanovića, Rankovića, Petrovića i Petraševića iz vrlo izglednih prilika!

Loznica je odavno novi prvoligaš, ima 58 bodova. Železničar je drugi sa 50, Valjevci su treći sa 47, a Ubljani četvrti na tabeli sa 43 boda. U 27. kolu, Budućnost-Krušik dočekuje Jedinstvo, dok Železnilar gostuje u Karađorđu u Topoli.

Bodovi Radničkom i OFK Osečini

U 26. kolu Zonske lige Drina, OFK Osečina je danas pobedila Polimlje iz Prijepolja sa 1:0 golom Petrovića u 15. minutu igre. Juče, Radnički je na Petom puku, u kompijskom derbiju, savladao Brezovicu sa 1:0 golom Bojana Đurića u 92. minutu.

Zadrugar je danas poražen 0:1 od Rađevca u Krupnju golom primljenim u samom finišu, a Ribnica je bila slobodna pošto je šabački Borac istupio iz takmičenja. Radnički sada ima 38 bodova, samo bod manje od lidera FAP-a. OFK Oserčina ima 36, a Zadrugar 34 boda. Brezovica i Ribnica su na začelju sa po 27 osvojenih bodova.

U 27. kolu, Radnički igra sa Zlatiborom u Čajetini, OFK Osečina sa Slogom u Bajinoj Bašti, Zadrugar dočekuje Slogu iz Sjenice, a Brezovica tim Zlatara iz Nove Varoši. Ribnica putuje u Priboj i igra sa FAP-om.

 

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 18 sati 31 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara