Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
15.08.2015, 09:59

Skakuće bubamara u Srpskoj ligi i Zoni Drina

č: | fb:

Utakmicama 1. kola danas i sutra počinje prvenstvo u Srpskoj ligi Zapad i Zonskoj ligi Drina u kojima igraju klubovi Kolubarskog okruga – tri srpskoligaša i šest zonaša. Budućnost-Krušik, Jedinstvo (Ub) i Železničar (Lajkovac) nastojaće da se nađu u vrhu Srpske lige, dok među ekipama u zonskom rangu najveće ambicije, po običaju, imaju OFK Osečina i Zadrugar (Lajkovac), dok bi povratnik ljiški Spartak mogao da bude najprijatnije iznenađenje.

Valjevci nekompletni na startu

Budućnost-Krušik je, uz svakodnevne treninge, u devet kontrolnih utakmica zabeležila pet pobeda i četiri remija. Najznačaniji su svakodnevno 0:0 u Loznici, odnosno 2:2 sa Slobodom u Užicu, članovima Prve lige Srbije. Pobeđeni su srpskoligaš Turbina sa 4:0, zonaši Provo (4:1), Ribnica (3:1), Sloga (BB) sa 2:0, te Radnički sa Petog puka (1:0), dok je sa Radničkim (Obrenovac) i Spartakom (Ljig) igrano 1:1.

Dejan Nikolić

Dejan Nikolić (Foto: Đorđe Đoković)

Trener Dejan Nikolić je pojačao tim, rekli bismo da je, prema novim igračima menjao i sistem igre, ali za sve to treba još vremena da stvari u potpunosti „legnu“. Pred stratnu utakmicu sa Seljakom iz Mihajlovca, kod Smedereva, sutra od 17.30 na „Krušikovom“ stadionu, ima i nekoliko (ne)očekivanih personalnih problema.

Kapiten Rašević je upitan zbog povrede, Milinković se nije oporavio od potresa mozga, Jevtić neredovno trenira zbog rada po smenama u „Gorenju“, Čočović ima parne kartone iz prošle sezone, Stjelja (a pre njega i Đurić) otišli su u Zadrugar. Otuda će najveći problem biti kome će Nikolić poveriti ulogu „zadnjeg veznog“.

„Mihajlovčani su čvrsta, prljava ekipa, koja je na okupu već tri sezone. Neće biti lako, nastojaćemo da pobedimo i uknjižimo prve bodove“, rekao je Kolubarskim.rs trener Nikolić, čije ekipe igraju prepoznatljiv „takmičarski“ fudbal.

Lajkovčani ambiciozniji, Ubljani temeljniji

Želja je doveo nekoliko igrača, poslednji među niima je napadač Drinić iz lazarevačke Kolubare, a prema rezultatima pripremnih utakmica (šest pobeda i tri poraza uz gol razliku 29:22) je igra odbrane, koja je ostala bez kapitena Šalipura i pouzdanog Ćesarevića (štoperi su otišli u Donji Srem, odnosno na Ub). Štaviše, na utakmicama sa Kolubarom i Jedinstvom (Ub) primljeno je po pet golova!

Uprkos svemu, trener Aca Lazarević poručuje kako je borba za vrh tabele uvek takmičarski cilj, te da od novajlija tek očekuje da pokažu koliko vrede. „Najteže je na startu, pogotovo protiv iskusne ekipe Karađorđa iz Topole koja se pojačala na svim pozicijama. Naš imperativ je pobeda tim pre što igramo u Lajkovcu (nedelja u 17.30 sati)“, rekao je Lazarević za Kolubarske.rs.

I Ubljani priželjkuju plasman u gornjem delu srpskoligaške tabele, a tokom pripremnog perioda zabeležene su četiri pobede, tri remija i poraz od Turbine iz Vreoca. Među novajlijama, kako se i očekivalo, najviše su pokazali povratnici Stefan Ilić iz Valjeva i Blagojević iz šabačke Mačve, te Kremić iz Mionice, koji se izborio za startera kao „bonus“ igrač.

Jedinstvo će na startu imati vatreno krštenje protiv Mokre Gore u Zubinom Potoku na Kosovu. „Protivnik je napoznanica, čuli smo da se igra u ’brazilskoj atmosferi’, pa bi bod bio po meri“, rečeno je Kolubarskim.rs u kancelariji kluba u kojem su prve korake načinili i Dragan Džajić, Dule Savić, Ratko Čolić...

Prema svim procenama, Srpska liga Zapad će u novoj sezoni biti znatno jača od prošle. Iz višeg ranga vratili su se šabačka Mačva, užičko Jedinstvo i Sloga iz Kraljeva, dok su prvaci zonskih liga bili FAP iz Priboja, Seljak iz Mihajlovca, Mokra Gora. Startne prognoze ukazuju na to da bi pola ekipa moglo da konkuriše za vrh, dok bi se druga polovina mogla naći u borbi za opstanak. Ipak, prognoze su jedno, događanja na terenima nešto posve drugo.

U Mionici derbi „zonaša“

Na startu Zonske lige Drina, u Mionici se igra derbi Ribnica (u kojoj briljira Miljković) – Spartak (u čijim se redovima svideo efikasni Nerić), a Brezovica je domaćin Provo iz istoimenog mesta kodVladimiraca, Radnički gostuje imenjaku u Klupcima, kod Loznice, OFK Osečina ide Zlatiboru u Čajetinu, dok Zadrugar putuje Polimlju u Prijepolje. I ove utakmice se igra u dane vikenda od 17.30 sati.

Nek skakuće bubamara!

 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 14 sati 20 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 17 sati 9 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.