Srbijanka 014 - ŽOK Valjevo (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Srbijanka 014 - ŽOK Valjevo (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
08.11.2015, 20:15

Ubljankama derbi u Valjevu

č: | fb:

U komšijskom derbiju 4. kola Druge lige Centar za odbojkašice Ub je večeras pobedio Srbijanku 014 u Valjevu sa 3:0 (25:12, 25:18, 25:10) za manje od 60 minuta. Predvođene iskusnom Miom Vulović, koja je Lajkovčanke uvela u elitni rang takmičenja, gošće su igrala bez opterećenja maksimalno kažnjavajući sve slabosti domaće ekipe, koja, kako to, posle utakmice reče Rajko Stojanović, ima manje godina nego najiskusnije Ubljanke igračkog staža! Vulović sada igra na mestu srednjeg blokera, u Želji je bila korektor (smečer), kako bi izmenama sa liberom mogla da se češće odmara na klupi. Trener gošći Marina Petorvić, iako u dresu sa brojem 7, sedela je na klupi i nije imala potrebe da ulazi u igru.

Valjevke su ozbiljniji otpor pružile samo u drugom setu, a uz Vulović znanjem su prednjačile još Marković, Kiselčić, Jablan i Glišić. Mada pojačana, ali i podmlađena, ekipa Srbijanke 014 samo na momente je nagoveštavala mogućnosti ozbiljne ekipe, kojoj treba dosta rada i utakmica. Povremeno bi bljesnule Novokmet i Spasenović, kapiten Nedović, što je bilo malo za nadu da bi se mogao postići željeni rezultat.

Utakmicu u dvorani na Studentu posmatrali su Darko Glišić, predsednik Ubljanki i prvi čovek te Opštine, kao i narodni poslanik dr Slobodan Gvozdenović. Ekipa Uba na dresovima je imala reklamu Valjevskog piva.

Srbijanka 014: Radojičić, Ristivojević, Spasenović, Srećković, Maksimović, Nedović, Nenadović, Novokmet, Milovanović, Perić, Novaković, Kašiković.

Ub: Ilić, Lazić, Marković, Radovanović, Petrović, Cvetković, Milijanović, Kiselčić, Jelić, Vulović, Jablan, Glišić.

U istom rangu, Ljižanke su poražene od vodeće Rode iz Beograda sa 1:3 (19:25, 25:17, 17:25, 23:25). Roda vodi sa 12 bodova. Ubljanke imaju 11, a Spartak 7 osvojenih bodova. U 5. kolu, Ub dočekuje Steriju iz Beograda, Srbijanka 014 gostuje Zaslonu u Šapcu, a Spartak ekipi Lazarevca.

Porazi valjevskih ekipa

Ženska ekipa Valjeva je u utakmici Prve lige večeras kao domaćin poražena od Beograda – 0:3 (20:25, 15:25, 18:25) i ostaje pri dnu tabele sa jednim osvojenim bodom do sada. Domaće su prvi set odigrale korektno, u trećem su vodile sa 1:.4, a gošće su stigle na 14:14 i utakmicu sigurnom igrom privele kraju. Kod Valjevki, iskusna je samo Anđa Stojković, pojačanja Puzović i Tešanović još ne igraju, pa do izražaja, uz neiskustvo, dolazi i jednostrana igra „tehničara“ Popović, te nesigurnost kadetkinja poput Ane Mitrović.

Muša ekipa VA 014, takođe u Prvoj ligi, poražena je na Studentu od Borca iz Starčeva sa 1: 3 (25:23, 24:26, 22:25, 23:25). Uzbudljiv meč u kojem su Valjevci olako ispuštali prednost, pa je tako izgubljen drugi set uprkos vođstvu i jednoj neiskorišćenoj set lopti. Iskusni gosti, koji pretenduju na najviši plasman, to su znali da iskoriste, a domaćoj ekipi ostaje za utehu da napreduju, što je, međutim, nedovoljno za više pobeda od jedne, koliko su do sada uknjižili.

 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 19 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 5 sati 29 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 1 komentar