OK Spartak (arhiva) (foto: www.ossrb.org)
OK Spartak (arhiva) (foto: www.ossrb.org)
19.11.2015, 14:29

Spartak u osmini finala

č: | fb:

Ljižani su, pred 500 gledalaca u Lajkovcu pobedili Studenti iz Tirane sa 3:0 (25:23, 25:21, 25:16) u revanš meču Čelendž kupa i na taj način izborili plasman u osminu finala. Iako su i prvu utakmicu u gostima dobili sa 3:0 (25:14, 25:17, 25:23) odbojkaši Spartaka su bili nervozni u nastojanjima da što pre formalizuju nastavk učešća u ovom međunarodnom takmičenju, prvom u preko 60 godina dugoj istoriji kluba.

Presudilo je, ipak, iskustvo Perića, Dojčilovića, Duduja i „dizača“ Ilića, kao i nesporni kvalitet koji Ljižani poseduju. U trećem setu, trener Bogdan Veličković odmarao je najiskusnije, a igrali su mlađi momci, uglavnom juniorski reprezentativci Srbije.

Mada je uoči ove utakmice bilo najavljivano da je naredni protivnik Spartaka ekipa Omonije iz Nikozije, sa Kipra, sada na sajtu OS Srbije stoji da će, zbog odustajanja poljskog Jastržebskog, Ljižani igrati u osmini finala, 20. i 27. januara 2016, a protivnik će biti poznat tek posle utakmice šesnaestine finala Čelendž kupa (zvanično ga zovu Kup izazivača).

Šteta je što nova sportska dvorana u Lajkovcu, gde Ljižani igraju međunarodne utakmice, za razliku od Superlige Srbije, koja se igra u sali ljiške OŠ „Sava Kerković“, nije bila punija. Za to su krivi i Lajkovčani i Ljižani, koje je mrzelo da odu do susedne varoši Ibarskom magistralom preko Ćelija.

 

 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 10 sati 12 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 7 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 15 sati 22 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara