Miroslav Aksentijević (foto: Đorđe Đoković)
Miroslav Aksentijević (foto: Đorđe Đoković)
29.11.2015, 12:04

Aksentijević selektor Hrvatica

č: | fb:

Valjevski odbojkaški trener Miroslav Aksentijević ponovo je selektor ženske reprezentacije Hrvatske, koju je već predvodio na EP 2009. u Poljskoj i SP u Japanu godinu dana docnije, objavljeno je na skužbenom sajtu OS Hrvatske. Saradnja je tada okončana posle „Kremićeve“ odluke da ekipu povuče sa utakmice na jednom turniru nezadovoljan suđenjem! On ovoga puta dolazi posle rastanka sa Angelom Vercesijem, koji živi u Brazilu, a Aksentijevićeva prednost je to što je već radio sa ekipom i poznaje prilike u hrvatskoj ženskoj odbojci. Kako je navedeno, biće volonter (!), kao i dosadašnji selektori.

U toj generaciji igru su nosile kćerke proslavljenih YU košarkaša – Željka Jerkova, Zorana Čuture i Svena Ušića, a, prema sopstvenom priznanju, mnogo mu je pomogao naš stručnjak Ljuba Travica, bivši reprezentativac i selektor „plavih“, koji mu je ustupio kompletan program treninga baziran na iskustvima iz Italijanske lige, gd su najbolje hrvatske reprezentatvikve uveliko igrale. „Bez toga, ne bih sastavio ni pet treninga!“, pričao mi je sovjevremeno Aksentijević.

On je u Hrvatskoj najpre vodio mušku ekipu iz Varaždina, a u jednom trentku bio je i selektor muške reprezentacije. Pre povratka u Valjevo, prošle sezone radio je u Bukureštu (Rumunija). Aksentijevića, koji je bio gotovo dogovorio preuzimanje selekcije Alžira, očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre u Riju 2016. kroz turnire u Turskoj i Japanu.

ŽOK Valjevo, koji je Aksentijević pripremao i vodio na nekim utakmicama Prve lige u novoj sezoni, sada je na dodatnim mukama. Mladi sastav je sinoć poražen i od Srema u Mitrovici (0:3), pa će teško izboriti opstanak. Najavljivana pojačanja, Tanja Puzović (leči rame povređeno tokom igranja u Francuskoj) i Marina Tešanović (izgleda da posle udaje više razmišlja o svojoj Školi odbojke) ne pomažu „dečijem vrtiću“, koji vodi mladi Danilo Pejović.

Treća pobeda VA 014

Takođe u Prvoj ligi, muška ekipa VA 014 zabeležila je treću pobedu u sezoni. Novosađani su savladani sa 3:0 (25:23, 25:22, 25:17). Srednji bloker Ivankoić je servisima sprečio goste da dobiju prvi set iako su vodili sa 17:10, dok je u drugom preokret doneo kapiten „Crni“ Ražnatović. Treći set dobijen je rutinski.

U Superligi Srbije, Spartak je kao domaćin izgubio derbi kola od Novog Pazara – 1:3 (25:19, 23:25, 22:25, 28:30). Viđena je „atomska odbojka“, neizvesnot je trajala tokom sva četiri seta, a Ljižani su propustili da izbore taj-brejk i osvoje bar bod kada u četvrtom setu, pri rezultatu 24:21, nisu iskoristili tri set lopte! Iskusni trener Milorad Kijac nadmudrio je darovitog kolegu Bogdana Veličkovića. Među Pazarcima, istakao se i Radiša Stevanović, koji je ranije igrao za Spartak, u čijim redovima su najefikasniji bili Perić (16), Dojčilović (13) i Radosavljević (12 poena). Igralo se 106 minuta pred oko 200 gledalaca u sali OŠ „Sava Kerković“.

Lajkovčanke su sa gostovanja novajliji u Zrenjaninu donele bod posle poraza od 2:3 (20:25, 29:27, 17:25, 25:20, 10:15). Za domaće igrala je i Ana Vićentić Čutura, Valjevka, dok su u Želji ponovo efikasne bile Jovičić (27), Andrić (13), Aćimović (10) i Martinović (9 poena). Pred 300 gledalaca utakmica je trajala dva sata!

Promene u ŽOK Srbijanka 014

Drugoligaških utakmica 7. kola nema, a ŽOK Srbijanka 014 je sa 3:2 pobedila Mladi radnik iz Požarevca u 6. kolu. Iz kluba je saopšteno da je kapiten Nedović prešla u OK Ub, koji ima prvoligaške ambicije, te da se posle poraza od Zaslona u Šapcu, u 5. kolu, nekima od iskusnijih igračica, koje su bile nosioci igre, zahvalilo na saradnji! Trener Stojanović i podmlađeni sastav imaju zadatak da izbore opstanak, a u narednoj sezoni ambicije su prvoligaške.

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja 27.04.2024

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...