Budućnost Krušik - Polet Ljubić (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Budućnost Krušik - Polet Ljubić (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
17.01.2016, 16:33

Obadović trener FK Budućnost-Krušik

č: | fb:

Valjevski fudbalski srpskoligaš rešio je danas pitanje novog trenera po okončanju saradnje sa Srđanom Bajićem, koji je ekipu vodio na šest utakmica jesenjeg dela posle odlaska Dejana Nikolića u lazarevačku Kolubaru. Dogovorena je saradnja sa Duškom Obadovićem, koji je polusezonu završio na klupi Loznice, svog matičnog kluba, koji je uveo u Prvu ligu Srbije. Lozničani su u prošloj sezoni bili uspešniji od Valjevaca i u prvenstvu i u Kupu Srbije.

Obadović je za Loznicu igrao desnog beka, ako pamćenje ne vara, i svrstava se u red onih igrača, koji su „zadužili“ zeleno-bele sa Lagatora. Podrinski prvoligaš je za trenera angažovao Sašu Nikolića, a Obadović je prihvatio poziv da dođe u Valjevo. Poznaje Srpsku ligu – Zapad, za razliku od Bajića, koji je radio u klubovima BiH. Zna i igrački kadar FK Budućnost-Krušik, gde su jesenas bili i „njegovi“ fudbaleri Milovanović i Sević, koje je afirmisao u Loznici. To, međutim, ne znači da neće eventualno izvršiti dopunsku selekciju. Motiv više za dolazak svakako je želja da vodećim ljudima Loznice iznova pokaže kako su ga bezrazložno otpisali.

Inače, Milovanović bi da igra mali fudbal, pominjalo se kako bi Sević mogao u OFK Beograd, koji je doduše počeo pripreme za Superligu Srbije (a među prvotimcima je i Filip Rajevac), izgleda da Sofronić ima dodatnih zahteva, dok je Popović iz Sm. Palanke rešio da ostane... Valjevac Janković je takođe prekobrojan u Loznici ali će izgleda u šabačku Mačvu, gde ga zove sugrađanin Aca Đukić. Zbog štednje, slobodni su i Valjevci, koji su igrali u Jedinstvu (Petrašević, Petrović...), koji studiraju, a navodno je voljan da se vrati Stefan Ilić, Tamnavac iz Pambukovice, valjevski zet.

Ubljane će, prema pisanju pojedinih medija, pojačati golman Ivan Jovanović iz lajkovačkog Železničara, koji se vraća u klub gde se afirmisao, pa trener „dizelke“ Aca Lazarević mora da traži zamenu jer je Jovanović važio za jednog od najboljih golmana na srpskoligaškom Zapadu. Želju je napustio i Nemanja Marković, koji se opredelio za superligaša Mladost iz Lučana.

Valjevcima su najveći problem bili „bonus igrači“ (do 18 godina), a na tim pozicijama ustalili su se Prokić i Sević. Ostaje da se vidi da li će Obadović dodatno angažovati nekog sa strane ili će konkurenciju za ta mesta pojačati momcima iz valjevskih škola fudbala (što bi bilo bolje i jeftinije).

Pripreme za nastavak sezone verovatno će početi krajem januara (u 2015, FK Budućnost-Krušik startovala je na Savindan, 27. januara). Pretpostavljamo da se van Valjeva neće ići s obzirom na finansijsku situaciju u kojoj se klub nalazi jer je 2016-ta godina završna za okončanje dugova iz prethodnog perioda, koji su reprogramirani posebnim sporazumima.

 

 

Aktuelno

 (foto: )
Važan jubilej Pre 3 sati 8 minuta

Gino Vannelli na 40. Valjevskom džez festivalu

Jubilarni 40. Valjevski Džez festival, sa motom "Istorija, tradicija, spektakl", biće održan od 16. do 18. maja. "Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku...

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 1 dan 3 sati

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara