Metalac - Cedevita (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Cedevita (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
14.02.2016, 11:20

Metalac gost Cedevite

č: | fb:

U 24. kolu ABA lige, večeras od 19.00 sati, Metalac igra sa Cedevitom u Zagrebu, ekipom koja drži drugu poziciju na tabeli, a učesnik je i Top 16 faze Evrolige. Ne treba napominjati da su Zagrepčani favoriti iako su se, što i sami priznaju u izjavama za sajt ABA lige, u Valjevu provukli u prvom delu i iščupali pobedu trojkama Pulena u samom finišu.

Uz centra Miru Bilana, njihovo najjače oružje su trojica stranaca sa Pulenom na čelu, kao i nekoliko mlađih igrača, koje sa klupe vodi Veljko Mršić. Prednjače Pilepić, Arapović, Žganec... Cedevita ima personalnih problema uzrokovanih povredama i prehladom pojedinaca, a Žganec smatra kako to nije opravdanje za eventualno iznenađenje o kojem se i ne razmišlja. „Metalac nije za podceniti, od početka moramo igrati jako agresivno sa željom da pobdom sačuvamo drugo mesto“, kazao je Karlo Žganec.

U Metalcu su novinarima rekli kako u Zagreb putuju psihološki rasterećeni, bez imperativa pobede, posebno posle uspeha protiv Tajfuna u prošlom kolua ABA lige. Uz to, podseća trener Vlada Đokić, ova ekipa uvek dobro igra u Zagrebu, pa očekuje da će tako biti i večeras.

Posle Maleševića otišao je i Janković, te Metalac sada ima 12 licenciranih igrača među kojima je i junior Badovinac. Đokić se nada da će, prema obećanjima čelnika, hronični finansijski problemi u klubu tokom ove sezone biti rešeni, te da će ekipa u sadašnjem sastavu odigrati i preostale utakmice protiv Olimpije u Valjevu, odnosno Mege u Sremskoj Mitrovici. Takođe i finalni turnir za Kup Koraća u Nišu, narednog vikenda.

Potom bi, bude li mogućnosti, za Superligu Srbije mogla da se angažuju i dva – tri pojačanja, što bi, kako reče Đokić, bezmalo garantovalo borbu za finale, a samim tim i overenu vizu u ABA ligi i za sezonu 2016/17-tu. „Možemo da pobedimo svakoga osim Zvezde“, kazao je novinarima Đokić (dakle i Megu i Partizan, prim BV).

Inače, iz Partizana je (polu)zvanično obznanjeno kako su crno-beli navodno zainteresovani za Majstorovića  i kapitena Kutlešića. „Majstora“ kao „zvezdaša“ crno-beli ne interesuju, a izgleda da, posle Podgoričana, ima ponudu od Olimpije, dok bi Kutlešić eventualno mogao da vaga ponude posle Superlige Srbije. Mnogo toga naravno zavisi od ispunjenja finansijskih obećanja ljudi koji vode klub.

Utakmica Cedevita – Metalac na programu je od 19.00 sati u Draženovom domu, a prenosiće je i TV Arena sport na IPTV platformi Telekoma. Sudiće je Petek i Nedović (Slovenija), te Vojinović (Crna Gora). Metalac trenutno ima devet pobeda, jednu više od Sutjeske, a dve više od Tajfuna. Po devet pobeda imaju i Igokea, Krka i MZT, a deset Olimpija. Sa po 11 pobeda posve sigurni u opstanak su Zadar, Cibona i Partizan.

 

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 sati 29 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 1 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara