Gordić u duelu sa Rakićevićem (foto: www.abaliga.com)
Gordić u duelu sa Rakićevićem (foto: www.abaliga.com)
14.02.2016, 20:46

Cedevita sigurna u Zagrebu

č: | fb:

Cedevita je večeras u Zagrebu pobedila Metalac sa 77:63 (22:14, 17:17, 18:16, 20:16) u 24. kolu ABA lige. Domaćin je bio uverljiviji, sa manje oscilacija u igri, i zasluženo uknjižio važne bodove u borbi za drugo mesto na tabeli, što mu donosi prednost domaćeg terena u plej-ofu protiv Crvene zvezde (ukoliko ovakav poredak u vrhu tabele ostane do kraja ligaškog dela, drugi par je Budućnost-Mega).

Večerašnja utakmica rezultatski je prelomljena u trećem periodu, kada valjevski košarkaši nisu uspeli da prednost Zagrepčana, koju su sa 13 svodili na šest poena, anuliraju i eventualno zaprete rezultatskim preokretom. Dok je Cedevita igrala na tandem Pullen – Bilan, u Metalcu su pojedinci povremeno dolazili do izražaja uspešnim solo akcijama. Osnovno oružje, šut za tri poena, po pravilu u ovakvim situacijama, zakazivao je, što je domaćinu omogućavalo lake poene iz polukontre i kontre.

Metalac je uspevao da zonskom odbranom poremeti ritam igre Cedevite u napadu ali je nedostajalo čvrstine, više skokova i jasno definisana završnica u kontraakcijama da bi se to i valorizovalo. Trener Đokić večeras jedino nije u igru uvodio kapitena Kutlešića, a i centra Majstorovića je, kao i u Zadru, držao na klupi posle prve deonice. S druge strane, sva prava imao je Petar Rakićević, koji večeras nije imao svoje veče – nije mogao da pogodi gotovo ništa!

Cedevitin trener Veljko Mršić rasporedio je minutažu na sve igrače, pa su se naigrali i oni najmlađi, Žganec i Musa, a izostali su Žorić i Babić. Zagrepčani uz ABA ligu igraju i Top 16 fazu Evrolige, pa umor nosi i poneku ozledu.

Dom sportova u Zagrebu. Gledalaca: 400. Sudije: Petek i Nedović (Slovenija), R. Vojinović (CG). Delegat: Saša Šarac (Hrvatska).

Cedevita: Pullen 17, White 5, Katić, Pilepić 11, Žganec 9, Walker 6, Musa 3, Bilan 20, Mazalin 2, Gordić 2, Arapović 2.

Metalac: Kočović 3, Badovinac, Čampara 6, Kutlešić, Majstorović, Jevtović 24, Jošilo 5, Rakićević 2, B. Đukanović, Bakić 3, Todorović 12, Gabrić 8.

Valjevci su ostali na devet pobeda, a desetu traže na utakmici sa Olimpijom, 27. februara, posle finalnog turnira za Kup Koraća, koja se narednog vikenda igra u Nišu. Metalac se u četvrtfinalu, u petak, sastaje sa čačanski Borcem, a pobednik u polufinalu igra sa boljim iz utakmice MegaKonstantin (Niš).

 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 21 sati 53 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara