Prijem za fudbalere Radničkog (foto: www.valjevo.rs)
Prijem za fudbalere Radničkog (foto: www.valjevo.rs)
24.06.2016, 10:28

Vi opravdajte ulazak u viši rang, a mi ćemo da vam pomognemo

č: | fb:

Čestitke fudbalerima, treneru i rukovodstvu Radničkog za ulazak u Omladinsku kvalitetnu ligu, uputili su danas gradonačelnik i zamenik gradonačelnika Slobodan Gvozdenović i Dragan Jeremić, na prijemu koji su organizovali za mlade fudbalere. Oni su ovom klubu, pred kojim su viši rang takmičenja i veći izazovi, obećali pomoć a danas su fudbalere darivali sportskom opremom.

„Igrati sa Crvenom zvezdom i Partizanom je velika čast u svakom sportu, a posebno u fudbalu. To je ogroman uspeh i za Grad i za vas, i nadam se da će iz vaše gneracije izaći neki igrač koji će nositi dres Zvezde ili Partizana, a možda i neki novi Nastasić ili Nemanja Matić. Možda ste baš vi ti koji ćete proneti slavu Valjeva i srpskog fudbala“, rekao je na prijemu gradonačelnik Gvozdenović.

 

„Vaše je da opravdate ulazak u Omladinsku kvalitetnu ligu, da trenirate i nastavite sa dobrim rezultatima, a naše je da vam pomognemo, kako bi imali bolje uslove za treniranje“, rekao je zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić i obećao pomoć za ono što je najneophodnije, a kako je već istaklo rukovodstvo Radničkog, to je nabavka hidranta za vodu.

Jeremića raduje to što je uspeh mladih fudbalera povod za prvu konferenciju za novinare novog gradskog rukovodstva, a to prvo obraćanje javnosti počelo je uz pehar koji su osvojili mladi i talentovani fudbaleri.

Jeremić, Gvozdenović, Lukić i Joksimović

Jeremić, Gvozdenović, Lukić i Joksimović (Foto: www.valjevo.rs)

 

Nije samo gradsko rukovodstvo zatečeno plasmanom u viši rang valjevskih fudbalera. Zatečeno je i rukovodstvo kluba, koje, kako kaže trener Predrag Lukić još uvek „nije svesno tog uspeha, ali i zadataka koji ih čekaju i obaveza koje su ne samo pred igračima, nego i pred celim gradom“.

On je poručio da fudbaleri Radničkog neće igrati sporednu ulogu, neće biti topovska hrana velikih klubova, kao što su Crvena zvezda, Partizan i Čukarički.

„Uz ljude, koji će nam pomoći da izguramo sve ovo, mi 9. jula otpočinjemo pripreme, jer se već 13. ili 14. avgusta igra prvo kolo“, najavio je trener. Lukić se zahvalio momcima na druženju, a onima koji su '97. godište, poželeo je da upišu fakultet, ali i da nastave da se bave sportom. „Pratite nas šta radimo u kvalitetnoj, a mi vas sigurno nećemo obrukati“, obećao je trener.

Predsednik FK Radnički Dejan Joksimović skrenuo je pažnju da se mora dosta toga uraditi na poboljšanju infrastrukture na stadionu, jer, kako reče „drugi teren osim tog na Petom puku, mi nemamo“.  

„Trenutno nam je najpotrebnija voda, kako bi mogli da zalivamo već požutelu travu, neophodno je i rekonstruisati svlačionice. Nastojaćemo na sve moguće načine da obezbedimo novac kako bi se fudbaleri uspešno takmičili u Omladinskoj kvalitetnoj ligi“, rekao je Joksimović verujući da će Grad pomoći mladim fudbalerima koji su postigli ogroman uspeh.

 

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja 27.04.2024

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...