Radovanović i Stojanović (foto: Đorđe Đoković)
Radovanović i Stojanović (foto: Đorđe Đoković)
29.06.2016, 21:06

Najborbenije kolo

č: | fb:

U današnjem, 4. kolu drugog Memorijala selimira Manojlovića u šahu viđeno je najviše borbe do sada, pa su odlučene tri od pet partija. Ljižanin Ivan Sredojević, koji je titulu intermajstora osvojio prošle godine na ovom turniru, savladao je crnim figurama vm Milana Vukića iz Banja Luke.

Miloš Stanković je belim figurama savladao Lazara Nestorovića, a Slaviša Milanović je kao crni bio bolji od mladog makedonskog FIDE majstora Tonija Lazova. Remijem su završene partije im Fang Yuxiang-vm Stojanović na prvom stolu i vm Kostić-im Radovanović.

Na tabeli vode Stanković i Yuxiang sa po 3 poena, ispred Stojanovića, Radovanovića, Nestorovića i Milanovića sa po 2 osvojena poena. Po 1,5 poena imaju Lazov, Vukić, Kostić i Sredojević.

Sutra su opet na program dva kola. Od 9.00 sati igraju: Milanović-Fang, Radovanoić-Lazov, Nestorović-Kostić, Sredojević-Stanković, Stojanović-Vukić.

U 6. kolu, od 16.00 sati, u Grand hotelu sastaće se: Fang-Vukić, Stanković-Stojanović, Kostić-Sredojević, Lazov-Nestorović, Milanović-Radovanović.

Turnir se završava 3. jula partijama poslednjeg, 9. kola po Bergerovom sistemu (svako sa svakim).

 

 

Aktuelno